Afbeelding
Foto: Jan Hagen

34e Kerstmarkt op voorplein van kasteel Cannenburch

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

VAASSEN- Op vrijdag 8 december, zaterdag 9 december en zondag 10 december wordt midden in het dorp Vaassen het voorplein van kasteel Cannenburch weer vrijgemaakt voor de 34ste editie van de jaarlijks terugkerende Kerstmarkt. 

Het was vorig jaar, na 2 jaar afwezigheid i.v.m. Covid, een groot succes. De mensen kwamen in grote getalen. Ook dit jaar zal weer alles uit de kast gehaald worden om het de vele bezoekers naar hun zin te maken. Deze ideale locatie met volop sfeerverlichting zorgt voor een sprookjesachtige beleving. Ook de kramen met kerst gerelateerde artikelen en lekkernijen, het optreden van koren en muziekgroepen, plus de hartverwarmende bijdrage van de plaatselijke verenigingen, inclusief een heuse kerstman en een kerststal, dragen bij aan het succes van dit fantastische winterevenement.

Ruim aanbod

Er zijn ook dit jaar 80 kramen en stands, dus veel te zien en te bekijken. Hierin vindt u een ruim aanbod aan producten die passen bij de koude wintermaanden en Kerst. Te denken valt aan kerstkransen, kerstdecoratie, kaarsen, kandelaars, kerststukken, kerstchocolade, grote variatie aan kerstcadeaus en speelgoed, sieraden, warme handschoenen mutsen en hoedjes, schapenwol vesten en sloffen, (kinder)kleding, woonaccessoires, serviezen, vogeltaarten en kerstkaarten. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Op verschillende plekken op de kerstmarkt kunt u een zeer gevarieerd aanbod vinden voor eten en drinken. Op de markt kunt u onder andere terecht voor goede koffie, thee, chocolademelk, glühwein, poffertjes, wafels, kaasfondue, oliebollen, ouderwets snoep en bonbons, bloedworst en balkenbrij, broodje worst, een lekker patatje, flammkuchen, heerlijke gevulde Engelse pie’s, kazen en worst, kipsaté, Syrische gerechten, broodje beenham. Bij diverse kramen zijn er kleine proeverijen van de producten die te koop aangeboden worden. Natuurlijk ontbreekt de kerststal niet. Deze is te vinden in de tent waar ook bloedworst en balkenbrij wordt verkocht door de leden van Stichting Martinus Toren. De kerstman en kerstelf hebben een eigen huisje gekregen waarin ze te vinden zijn, of ze lopen rond op het terrein om een kleinigheidje aan de allerkleinste kinderen uit te delen. Ook is er een knutselhoek waar kinderen creatief bezig kunnen zijn; kleuren en beplakken van o.a. een kerstbal of sneeuwpop. Er liggen veel materialen die gebruikt mogen worden. Aan dit knutselen zijn geen kosten verbonden. 

Nieuw: straattheater

Nieuw dit jaar is dat er aan het eind van de middag en begin van de avond straattheater te zien zal zijn. Waaronder (wisselend per dag) een heuse vuurspuwer, Smeltie de sneeuwpop, een Dickens Fotograaf en nog meer. Op het nostalgische podium treden regionale koren en muziekgroepen op en op sommige dagen zullen er Victoriaans verklede mensen rondlopen. Het gehele terrein zal sfeervol worden aangelicht. Ook het kasteel zal in kerstsfeer zijn. Dwaal van vrijdag 8 t/m zondag 10 december door de sfeervol versierde kasteelvertrekken van Cannenburch en geniet van al het moois en lekkers wat Kerstmarkt Vaassen te bieden heeft. Kortom uw bezoek aan de kerstmarkt in Vaassen is zeker de moeite waard. Het terrein is bestraat en voor een rolstoel toegankelijk (het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoelen). Het kasteel is ook geheel in Kerstsfeer en is bereikbaar via een trap en in het kasteel zijn ook diverse trappen. Openingstijden: vrijdag 8 december van 13.00-22.00 uur; zaterdag 9 december van 11.00-22.00 uur; zondag 10 december van 11.00-17.00 uur. Toegangsprijs kerstmarkt vanaf 12 jaar is 3 euro. Combitickets voor Kerstmarkt & kasteel Cannenburch vooraf te reserveren via www.glk.nl/cannenburch. Alle informatie vindt u op de site: www.kerstmarktvaassen.nl. Foto: photography Jan Hagen.