Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Het belang van een schoon en fris tapijt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is misschien een klusje waar je even tegenop ziet, maar het reinigen van je tapijt is van groot belang. Voor de hygiëne en de luchtkwaliteit in je woning, maar ook voor de geur die je zelf misschien niet ruikt - een onverklaarbaar fenomeen. Of je nu zelf aan de slag gaat met een gehuurde tapijtreiniger of het karwei uit handen geeft aan doorgewinterde professionals, het resultaat is verrassend fris. De vaste visite, die jouw huisgeur gek genoeg als geen ander kent, zal dat beamen. 

Zelf je tapijt reinigen: huur snel een tapijtreiniger

Zoek op de termen Zelf tapijt reinigen en zie dat het huren van een tapijtreiniger in een handomdraai geregeld is. Het apparaat werkt met (warm) water dat tot diep in de vezels van je tapijt doordringt, waar alle bacteriën en vuil vakkundig worden verwijderd. Dat zorgt voor een verrassend fris gevoel in huis, en komt bovendien de luchtkwaliteit ten goede. 

Het karwei liever uit handen geven?

Heeft je tapijt hardnekkige vlekken die een meer drastische aanpak vereisen? De experts van Cinco Cleaning dragen zorg voor optimale reiniging van het tapijt als je geen zin en/of tijd hebt dit zelf te doen. Hun professionele machines gaan net even dieper. Je maakt simpelweg een haal- en brengafspraak, dus je hebt er dan verder geen omkijken naar. Precies de service en ontzorging waarop je zit te wachten. 

Geuren die je zelf (misschien) niet ruikt

Het fenomeen ‘huisgeur’ is ongrijpbaar. Vrienden, familie en buren die vaak bij je over de vloer komen, weten precies hoe het bij jou in huis ruikt, maar zelf ruik je die geur niet. Twijfel je daarover, dan is het een kwestie van anderen op de man af vragen wat ze van de geur in je huis vinden. Ruikt het bedompt of muf? Dan ga je over tot actie. Menig tapijt zuigt geuren gretig op: die van je trouwe viervoeter die graag in sloten recreëert, of de odeur van de frituurpan die je op vrijdagavonden aanzet. En die geurtjes zijn niet altijd even aantrekkelijk voor de visite. 

Hardnekkige haren en ongewenste bewoners

Tapijten herbergen onvermijdelijke bacteriën, maar soms ook andere minuscule beestjes die je liever niet als medebewoners wilt hebben. Zelfs vlooien en luizen zien een tapijt als prima habitat, voordat ze zich op jou of je huisdieren storten. Dat voorkom je met vlooiengel voor de kat, maar ook door je tapijt grondig te (laten) reinigen. De stofzuiger is vaak net niet krachtig genoeg om allerlei hardnekkige haren te verwijderen, waar andere machines dat moeiteloos voor elkaar krijgen.