De 1-1 van Dennis Calkhoven
De 1-1 van Dennis Calkhoven Foto: Henk Friederichs

v.v.Heerde bereikt finale nacompetitie

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

HEERDE- Het is Heerde gelukt om de finale van de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse te bereiken. Voor de tweede keer dit seizoen versloeg het Rood Wit 58 uit Putten. In de bekerwedstrijd werd het 1-0, nu won Heerde met 2-1. Net als in de bekerwedstrijd was het Raoul Weijenberg die de winnende treffer voor zijn rekening nam. De eerste treffer kwam op naam van topscoorder Dennis Calkhoven.

Heerde begon stroef aan de wedstrijd. Het was wat zoekende tegenover een tegenstander die varieerde tussen een 5-3-2 en 4-4-2 formatie. Daar profiteerde de gasten van door in de 4e minuut al op voorsprong te komen. Een mooie aanval over rechts, een perfecte voorzet en de spits kon binnen tikken 0-1. Heerde leek door deze tegentreffer wakker geschud en nam nu wel initiatief. En ook Heerde beloonde zich zelf snel. Een aanval over veel schijven waarbij Corstiaan Altenburg Sylvan Vos diep stuurde, die op zijn beurt het overzicht behield en Dennis Calkhoven in staat stelde weer een doelpunt bij te schrijven bij zijn toch al indrukwekkende seizoenstotaal 1-1. Er brak een periode aan waarbij Heerde goed voetbal liet zien en Rood Wit terug drong op eigen helft. Hele grote kansen leverde dit niet op en in de laatste 10 minuten voor rust lag het spel opvallend vaak stil. Zodoende bereikten beide ploegen de rust met een 1-1 tussenstand.

Bij aanvang van de 2e helft was Heerde beter bij de les dan bij de aftrap, Dit keer was het Heerde dat uit de startblokken schoot en binnen twee minuten op voorsprong kwam. Een indraaiende voorzet van de ingevallen Rico Vos werd weggekopt, maar opgevangen op randje 16 door Raoul Wijenberg. Hij controleerde en schoot raak 2-1 Heerde! Euforie bij de geel-zwarten, maar toch zorgde deze voorsprong gedurende de 2e helft ook voor een kanteling in het spelbeeld. Heerde ging vooral de voorsprong verdedigen, hield de bal nog maar moeilijk in de ploeg en Rood Wit ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Lange tijd leverde dat niets op, behoudens een kopbal voorlangs waarbij uiteindelijk ook afgevlagd werd. Dit veranderde echter in de absolute slotfase. Doelman Vincent Mosterd redde Heerde op mooie wijze na een kopbal. Daan Nijmeijer had vervolgens nog wel de 3-1 op de schoen, maar koos voor een voorzet. Heerde kwam echter in de blessuretijd erg goed weg toen” good old” Michael Wolf een inzet van de doellijn moest halen. Heerde bleef knokken en sleepte op die manier de overwinning uit het vuur.

Na afloop was er uiteraard blijdschap, maar ook het besef dat de ploeg nog niets heeft. Want zaterdag 18 juni speelt v.v. Heerde de finale voor promotie naar de 3e klasse op Sportpark De Bosrand Tolnegenweg 36 3776PW in Stroe aanvang 14.30 uur tegen KSV Fortissimo uit Ede.

Fortissimo eindigde dit seizoen net als Heerde op een 2e plaats in de competitie.