Afbeelding

Gelderse kampioenschappen naderen voor W.E.T. ruiters

· leestijd 1 minuut Sport

EPE- Zaterdag 27 januari is het zover, de Gelderse kampioenschappen voor ponyruiters begint met de dressuur. De 8 jarige Sophie Berkhoff maakt in Gorssel haar debuut in de B dressuur met haar ervaren C pony Pepper. Sophie rijdt nog maar een paar maanden wedstrijden, maar direct al zo succesvol dat ze zich geplaatst heeft. Haar Pepper is gelukkig erg ervaren, Hij is al 23 jaar en heeft in het verleden al een Gelderse titel behaald met Alice Weijman. Francis van Gemert rijdt ook in deze klasse op haar pony Hatricia’s Coco, zij heeft echter vorige zomer al ervaring opgedaan op zo’n groot concours. Toen mocht ze voor het verenigingskampioenschap dressuur rijden, goed genoeg voor een derde prijs. Zahra-Lindi Malkus zal in Brummen haar Raffaella zadelen. Zij start in de L1 dressuur. Afgelopen zomer werd ze Gelders kampioen in de B dressuur. Ze zal uiteraard proberen dit kunststukje in de L1 dressuur te herhalen. De ponyruiters moeten voor het springen nog een weekje langer wachten. Deze kampioenschappen zijn op 2 en 3 februari in Putten. Daar komt Annika de Groot aan start met haar kleine A pony Floortje in het B springen. Voor hen geldt ook dat ze nog maar weinig ervaring hebben. Annika heeft Floortje het springen helemaal zelf geleerd.

Zahra-Lindi mag met Raffaella ook nog een ronde springen. Hier start ze in het L springen. In de zomer was ze erg succesvol in het B springen. Ze was toen bijna Gelders kampioen, alleen viel er een balkje in de barrage.

Bij de paarden heeft W.E.T. ook een ijzer in het vuur. Op 2/3 maart start Jordin van Apeldoorn met Silverboy in het B springen in Nijkerk. Hij is in het verleden heel succesvol geweest met zijn pony Superstar. Met hem reed hij M springen. Hij is een half jaar geleden overgestapt van de pony’s naar de paarden en begint uiteraard weer in het B springen. De concurrentie in deze klasse is erg groot, dus het wordt erg spannend.Afgelopen zaterdag 20 januari was er nog een springwedstrijd voor pony’s in Wezep. Hier heeft Annika met Floortje een goede generale repetitie gehad. Ze was foutloos in het basisparcours en in de barrage. Met prima stijlpunten was dit genoeg voor een eerste plaats. Laura Tiemens startte haar D pony Goldy in het B springen. In het eerste parcours had ze een pechfout op de laatste hindernis van de barrage. Het tweede parcours was op snelheid. Door een goed tempo en hier en daar slim te sturen reed ze een nette tijd. Hiermee scoorde ze een tweede prijs.