Afbeelding

SV Vaassen wint

· leestijd 2 minuten Sport

VAASSEN- SV Vaassen wint met 0-2 van Eerbeekse Boys. Vaassen kwam op voorsprong en gooide vervolgens ogenschijnlijk makkelijk het duel in het slot. Waar Vaassen de laatste weken moeite heeft om stand te houden, lukte het deze keer wel voor de ploeg. Eerbeek had het leeuwendeel van het balbezit, maar kon nauwelijks potten breken. Vaassen gaf weinig kansen weg en had er zelf een aantal extra kunnen maken. In de beginfase was Vaassen nog zoekende. De ploeg uit Eerbeek trad aan met drie verdedigers waardoor het op het middenveld een extra man in balbezit probeerde te krijgen. Vaassen kon binnen enkele momenten daar een antwoord op verzinnen. De gehele eerste helft probeerde de thuisploeg op identieke wijze op te bouwen, echter kon Vaassen constant zand in de raderen strooien. Zelf kon het daarentegen met minder balbezit tot meer kansen komen. Met één sterke aanvalsleider in de vorm van Tom Tangelder en een aantal spelers met diepgang rondom hem kon Vaassen snel bij het vijandelijke doel komen. Het eerste doelpunt kwam echter toch via een aanval over meerdere schijven tot stand. Een vrije trap op het middenveld voor Vaassen werd snel genomen. Vaassenaar Van de Worp kon Remco Pannekoek bedienen. Deze sneed vanaf de flank naar binnen en drong het strafschopgebied binnen. Hij haalde aan met zijn rechter. De Eerbeekse doelman had dermate veel moeite met de verwerking van de bal waardoor Wouter van Lent hem deze afsnoepte. Hij bracht de bal voor en Tangelder stond in positie om aan te halen. Zijn schot werd geblokt. Arbiter Hermsen had zich op de doellijn gepositioneerd waardoor hij zag dat de bal volledig de doellijn had gepasseerd, 0-1. Vaassen hield het verder potdicht. Wel kreeg de jonge Leon Dekic nog de uitgelezen mogelijk om de score nog voor rust te verdubbelen. Wouter van Lent speelde hem in het strafschopgebied vanaf de zijkant aan en gaf hem daarmee een vrije schietkans. Dekic schoot, echter vloog de bal voor het doel langs. Na de rust was de verwachting dat de ploeg uit Eerbeek van tactiek zou veranderen. De ingeslagen weg van de eerste helft bracht de ploeg weinig. De tweede helft werd er niet voor dezelfde formatie gekozen, wel voor de zelfde speelwijze. De ploeg probeerde met meerdere positiewisselingen te verrassen, maar ook daar bleek Vaassen niet van onder de indruk te zijn. Eerbeek bleef aandringen en gooide uiteindelijk de gekozen tactiek in de prullenmand. Met een extra man voorin probeerde de ploeg nu met lange ballen het Vaassen lastig te maken. Het aanvallende spel van Eerbeek had als consequentie dat de ploeg achterin meer ruimte ging weggeven. Met enkele waarschuwingsaanvallen dook Vaassen al op in de ruimtes. Uit een dergelijke counter kon Tom Tangelder de bal over de verdediging geven en daarmee Wouter van Lent bedienen. Van Lent besloot met de binnenkant van de voet de bal over de sluitpost te werken, 0-2. Het opportunisme van Eerbeek nam toe, maar evenredig daarmee de kansen niet. Vaassen kwam niet meer in de problemen. Vaassen wint van Eerbeekse Boys en loopt daarmee in op de directe concurrenten Turkse Kracht Apeldoorn en Turkse Kracht Deventer. Met nog één overwinning heeft Vaassen aansluiting, terwijl de ploegen nog tegen elkaar moeten spelen. De strijd in de onderste regionen van de derde klasse b is losgebroken.