Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Op zoek naar duurzame relatiegeschenken? 3 tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is tegenwoordig erg belangrijk om als bedrijf duurzaamheid uit te stralen. Natuurlijk leent de ene onderneming zich daar beter voor dan de ander, maar op sommige vlakken kun je als bedrijf altijd inzetten op duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan zijn relatiegeschenken. Door te investeren in duurzame relatiegeschenken kun je als onderneming laten zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt én je werkt tegelijkertijd aan je klantenbinding en de zichtbaarheid van je bedrijf. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder: in deze blog vind je 3 tips!

Katoenen tassen bedrukken

Heb je een winkel en geef je dagelijks je producten mee aan je klanten? Dan zul je erachter komen dat de tasjes er weleens doorheen kunnen vliegen. Geef je je producten nu mee in plastic tasjes? Dan is het een goed idee om over te gaan op het bedrukken van katoenen tassen. Je kunt deze tassen voorzien van je bedrijfsnaam en bedrijfslogo en de kleuren helemaal bij de huisstijl van je onderneming laten passen. Met katoenen tassen laat je zien dat jij het belangrijk vindt om duurzaam bezig te zijn! Een bijkomend voordeel is dat de katoenen tassen vaker gebruikt zullen worden en dus steeds in het straatbeeld verschijnen. Daarnaast zijn de katoenen tassen ook erg handig om te gebruiken om leuke goodiebags mee te maken en deze te gebruiken tijdens giveaways en winacties!

Duurzame groet

Het is belangrijk om je klanten en zakenrelaties van tijd tot tijd te laten weten dat je aan ze denkt. Groeipapier laten bedrukken kan dan een leuk idee zijn. Je laat dan een kaart die is gemaakt van groeipapier bedrukken met je bedrijfsnaam of bedrijfslogo met daarbij een persoonlijke groet. Groeipapier bevat zaadjes; wanneer je zakenrelaties het groeipapier vervolgens in de grond begraven kunnen ze na verloop van tijd bloemen verwachten. Naast dat dit natuurlijk een erg origineel idee is, is het ook nog eens een erg duurzaam geschenk! De kaarten van groeipapier zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en varianten en zullen dus altijd aansluiten bij de gelegenheid waarvoor je de kaart wil versturen. Zo kun je ze gebruiken bij verjaardagen, bruiloften en jubilea.

Dorstlessen op een duurzame manier

Dorstlessers zijn al jaren een van de populairste relatiegeschenken bij ondernemers in veel verschillende branches. Je ziet dan ook erg vaak gepersonaliseerde waterflesjes voorbij komen. Wist je dat je dit ook op een duurzame manier kunt aanpakken? Je kunt namelijk Doppers laten bedrukken met het logo of de naam van je bedrijf erop en deze uitdelen onder je klanten, zakenrelaties en werknemers. Doppers zijn gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal en zijn dus het boegbeeld van duurzame relatiegeschenken. Ga je liever voor een sportieve uitstraling van je dorstlesser? Er zijn ook  BPA-vrije Tacx-bidons die zijn gemaakt van polyethyleen of van biologisch afbreekbaar suikerriet.

Extra tip: ga je liever voor de wat meer traditionele relatiegeschenken? Je kunt tegenwoordig ook pennen, notitieblokken en aanstekers vinden die zijn gemaakt van een duurzaam materiaal. Op die manier kun je ook met traditionele relatiegeschenken op een duurzame manier bezig zijn met klantenbinding en extra zichtbaarheid.