Afbeelding
Foto: Aangeleverd

3 manieren om je huis in een handomdraai een make-over te geven

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heb je het gevoel dat je huis wel eens toe is aan een make-over? Misschien is het verouderd en saai en moet het wat opgefrist worden. Gelukkig kun je er zelf binnen korte tijd voor zorgen dat je huis een compleet nieuwe look krijgt zonder veel geld uit te hoeven geven. We hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om een ruimte binnen no-time een andere uitstraling te geven!

Kies een ander kleurenpalet

De kleuren die we in ons interieur gebruiken hebben een enorme invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Waar witte muren en lichte decoratie eigenlijk altijd erg populair waren, wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een persoonlijk en kleurrijk interieur. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om een nieuw kleurenpalet te kiezen. Als je nu een interieur hebt met oranje tinten, dan zou je ervoor kunnen kiezen om wat opvallende accenten aan te brengen met een contrasterende kleur, paars bijvoorbeeld. Je kunt besluiten om een muur te verven, maar als je niet te veel gedoe wilt, kun je ook wat leuke decoratie neerzetten of gebruik maken van kussentjes, vloerkleden, fotolijsten of posters die deze contrasterende tinten hebben. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een pastel oranje kleur in combinatie met feloranje om een meer samenhangend geheel te creëren. Neem snel eens een kijkje bij Your Decoration B.V. voor leuke kleurrijke decoratie.

Investeer in opbergruimte

Als je weinig ruimte hebt, kun je overwegen een boekenplank, opbergmeubels of een mooie kast aan te schaffen. Wanneer je genoeg opbergruimte hebt dan zal een kamer veel rustiger ogen. Ga daarom op zoek naar creatieve manieren om spullen op te bergen. Je zou bijvoorbeeld een tafel kunnen aanschaffen met opbergruimte voor kleden en kussens of een poef met opbergruimte voor het speelgoed. Er zijn tegenwoordig enorm veel leuke mogelijkheden als je op zoek bent naar manieren om spullen op te bergen.

Verplaats het meubilair

Voordat je hele renovaties of grotere projecten plant raden we je aan om eens met een kritische blik te kijken naar het meubilair dat je hebt. Ben je toe aan nieuw meubilair? Investeer dan in wat nieuwe items. Zorg er wel voor dat de items goed bij elkaar passen als het gaat om kleur en stijl. Zo kun je een mooie samenhangende look creëren. Een andere optie is om het meubilair dat je in huis hebt staan van tijd tot tijd te verplaatsen. Je zult je verbazen over het verschil in uitstraling van een kamer als je alles een nieuw plekje geeft.