Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wijnproeven in Frankrijk: deze locaties mogen niet ontbreken op je lijstje!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wijn: het is natuurlijk een product waarom Frankrijk bekend staat. Als je een echte wijnliefhebber bent, is dit natuurlijk het vakantieland bij uitstek voor jou om een vakantiehuis te huren. 

Ga je met een grote groep personen die dol zijn op wijn naar Frankrijk? Dan zijn er bepaalde streken die je beslist niet mag overslaan. Huur een vakantiehuisje 10 personen als je een bezoek gaat brengen in de wijngaarden van de Bourgogne, Bordeaux of Champagne. Er zijn zeker nog meer wijnstreken in het land te vinden maar deze zijn natuurlijk wel heel bekend. Een vakantiehuisje Frankrijk boek je snel en eenvoudig via Villaspot.nl, gewoon als je nog in Nederland bent. 

Bourgogne

Het is niet zo dat de Franse meeste wijn uit de Bourgogne afkomstig is, want slechts 1% van het gehele grondoppervlak in deze regio is beplant met druiven. De Bourgogne wijn is echter wel wereldberoemd en daarbij kun je aan (dure) wijnen zoals Pinot Noir en Chardonnay denken. De wijngaarden in de Bourgogne liggen allemaal aan de westelijke oever van de Saône. De Chablis komt er tevens vandaan, een wijnsoort die bij veel mensen zeker bekend in de oren zal klinken. 

Bordeaux

De stad Bordeaux heeft zijn naam aan de gelijknamige wijn die afkomstig is uit deze streek gegeven. Dit is een heel grote wijnstreek die zich uitstrekt van de stad Bordeaux langs het stroomgebied van de rivier de Garonne en de Dordogne. Het gebied zelf waar Bordeaux wijn wordt gemaakt wordt onderverdeeld in verschillende wijndistricten en alle wijnen die eruit afkomstig zijn, krijgen hun eigen naam mee. Bekende soorten Bordeaux (die overigens als witte en als rode wijn te koop is) zijn de Medoc en de Bordeaux Grave maar de echte wijnkenner zal nog veel meer soorten weten te onderscheiden.

Champagne

Tenslotte noemen we de Champagnestreek, ook weer met de gelijknamige, mousserende wijn. Er wordt op meer plekken ter wereld dergelijke mousserende wijn gemaakt, maar alleen de wijnen die echt afkomstig zijn uit deze regio, mogen deze naam dragen. Alle wijnstreken in Frankrijk (er zijn er nog veel meer dan de drie genoemde) hebben wijngaarden waar je doorgaans gewoon naartoe kunt gaan, wijn kunt proeven en lekkere aanwinsten mee naar huis kunt nemen. Het lijdt natuurlijk geen enkele twijfel dat Frankrijk een waar Walhalla is voor de wijnkenner en vooral ook voor de wijnliefhebber. Zeker eens proberen zouden we zeggen. 

!