Afbeelding
Foto: .

Een zakelijke rekening openen: waar moet ik op letten?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Plannen om een zakelijke rekening te openen? We hebben vijf dingetjes op een rij gezet waarbij je dan rekening moet houden. Komen ze!

1.         Kies voor een traditionele of een online bank

Een zakelijke rekening openen kan bij verschillende instanties. We maken daarbij grofweg onderscheid tussen twee soorten: een traditionele bank én een online bank.

Traditionele banken zijn organisaties als de ABN AMRO of de ING. Ze duiken op in het straatbeeld van iedere willekeurige stad en kenmerken zich door een breed scala aan diensten, een uitstekende service én het feit dat ze een vertrouwde naam zijn.

Online banken zijn relatieve nieuwkomers. Namen als Knab en bunq hebben geen fysieke filialen, maar zijn daardoor wel goedkoper én in staat om je te voorzien van allerlei moderne snufjes.

Welke bank jij kiest? Dat ligt eraan wat je zoekt. Wil je het liefst in zee met een vertrouwde naam? En verwacht je, naast je zakelijke rekening, méér bankproducten nodig te hebben? Ga dan voor een traditionele bank.

Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? En hou je van hedendaagse functionaliteiten? Kijk dan bij een online bank.

2.         Let op het aantal bankproducten

Breng vóór je een rekening afsluit je onderneming goed in beeld. Bepaal aan de hand daarvan welke bankproducten je wel en niet nodig hebt.

Werk je bijvoorbeeld veel met het buitenland? Check dan of de rekening die je op het oog hebt betalingen in vreemde valuta accepteert.

Ontvang je veel contant geld? Kijk of je dit kan storten – en tegenover welk bedrag. Je loopt tegen de lamp als je pas te laat ontdekt wat er wel en niet mogelijk is.

3.         Check eventuele limieten

Werk je veel met hoge bedragen? Check dan of er eventuele limieten gelden voor de rekening die jij wilt afsluiten. Dit kan namelijk belemmerend werken.

4.         Controleer of de rekening geïntegreerd kan worden met bedrijfssoftware

Ben je de eigenaar van een webshop? Dan is het misschien wel handig als de bankrekening is te koppelen aan je pinapparaat. Een goed voorbeeld van integratie tussen rekening een software: iets dat altijd fijn werkt.

Het scheelt ook wanneer de zakelijke rekening is te koppelen aan je boekhoudpakket. Zo kunnen transacties automatisch in je administratie worden verwerkt. Scheelt je tijd – en dus geld.

5.          Kijk of de rekening toegankelijk is voor meerdere personen

Heb je werknemers in dienst? Dan kan het handig zijn als ook zij toegang hebben de bankgegevens. Dit is echter niet iets wat alle banken bieden. Check daarom – indien nodig – van tevoren goed of dit bij de zakelijke rekening in kwestie mogelijk is.

!