Afbeelding
.

Autoverzekering verschilt per postcode, goed checken!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een auto zorgt ervoor dat je makkelijk op verschillende locaties kunt komen. Er zijn veel opties. De keuze is groot, van een familieauto tot een sportieve auto. Het maakt niet uit welke auto je hebt, je moet altijd een autoverzekering betalen. Zorg dat je hier goed in verdiept en uitzoekt welke premie je moet betalen. 

Betaal je een andere premie dan een vriend die een paar straten verderop woont? Dat kan kloppen want de autoverzekering kan per postcode verschillen. Het is natuurlijk vervelend wanneer je veel meer moet betalen. Hoe kan de premie zo verschillen per premie? Wij vertellen het hier.

Risico op schade

Een verzekeraar houdt bij hoeveel ongelukken en aanrijdingen er plaatsvinden binnen een bepaald postcodegebied. Hoe meer aanrijdingen er zijn, hoe groter de kans op schade. Is er een grote kans op schade? De verzekeraar kiest er dan voor om de premie hoger te maken. Woon je in een gebied met een gevaarlijk kruispunt dan is de kans groot dat er vaker ongelukken plaatsvinden. De premie wordt dan hoger. Deze verschillen kunnen erg groot zijn, het kan oplopen tot honderden euro’s. Je hebt pech wanneer bestuurders binnen je postcode vaak pech hebben, jij bent hier namelijk ook de dupe van. Kijk eens naar de goedkoopste autoverzekering zodat je zo min mogelijk benadeeld wordt door je postcode.

Verschil dorp en stad

Woon je in een stad? Daar zijn de premies van autoverzekeringen ook vaak hoger. In een stad gebeuren er meer aanrijdingen, daar is het natuurlijk ook drukker. Toch kan het in een stad ook al schelen per huisnummer. Op een gevaarlijke hoek wonen zorgt er al voor dat je een hogere premie betaalt. Midden in de straat zit je natuurlijk wat veiliger en is de kans op ongelukken weer kleiner. In het centrum van de stad is er ook meer kans op ongelukken dan in het buitengebied van een stad. Houd hier rekening mee wanneer je een nieuwe verzekering gaat afsluiten.

Wat betekent dit voor jou? 

Je gaat natuurlijk niet helemaal verhuizen omdat je premie hoger is dan de premie van een paar straten verderop. De autoverzekering berekenen is slim om te doen zodat je een beeld hebt wat je uiteindelijk moet betalen. Kijk hoe je eventueel bepaalde kosten kunt besparen. Een WA-verzekering is verplicht om te nemen en je kunt daarbij altijd aanvullende verzekeringen toevoegen.
 

Kortom, het is altijd goed om even te checken welke autoverzekering het beste bij jou past. Zo krijg je geen spijt van je keuze.

!