Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo werkt sapvasten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kun je je er een voorstelling van maken dat je al je eten een aantal dagen gaat vervangen door sapjes? Dat zijn dan wel sapjes die gemaakt zijn van groente en fruit. Sap vasten is een trend die bij veel mensen nog heel veel vragen oproept. Om deze vragen voor te zijn kun je in deze blog alles lezen over hoe sap vasten werkt en waar je de meest lekkere en verse sapjes vandaan zou kunnen halen als je besluit een sapvastenkuur.

Hoe begin je met sapvasten

Wil je gaan sapvasten? Lees eerst dit artikel. Het is namelijk heel erg goed om je goed in te lezen voordat je aan een sapvastenkuur gaat beginnen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden waardoor je je lichaam extra ondersteuning zou kunnen geven. Zo zou je bijvoorbeeld een sapvastenkuur kunnen doen, maar ook een kruidenthee kuur zou daarbij een van de mogelijkheden zijn.

Een sap detox is een kuur die maar van korte duur is. Met deze kuur is het de bedoeling het spijsverteringsstelsel een paar dagen rust te geven. Dit kan omdat je de zware voedingsstoffen als koolhydraten en eiwitten een aantal dagen even helemaal links laat liggen.

Als je goed bent ingelezen is het de bedoeling dat je de sapjes in huis gaat halen om te kunnen beginnen met de sapvastenkuur. Dit kun je op verschillende manieren doen. Lees hieronder hoe je de sapjes allemaal in huis kunt halen.

Hoe kom je aan de sapjes voor de sap vastenkuur?

Voordat je kan gaan beginnen met de spa vasten kuur zul je toch echt een manier moeten vinden om de sappen in huis te halen. Zo zou je ze bijvoorbeeld zelf kunnen gaan halen bij de supermarkt of de reformwinkel.

Mocht je ze echt heel vers willen hebben kun je ook op zoek gaan naar recepten die voldoen aan de eisen van de sappen voor een sapvastenkuur. Als je die hebt gevonden zou je ook de ingrediënten in huis kunnen halen en de sapjes helemaal zelf klaar kunnen maken.

Last but not least is het ook mogelijk om je sapjes online te bestellen. Als je voor deze manier kiest dan kun je ze bestellen en dan zullen ze bij je aan de deur afgeleverd worden. De sapjes die dan geleverd worden zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Bekijk de sapjes van Sapje. Hier vind je de lekkerste en kwalitatief sterke sapjes.

Hoelang duurt een sapkuur?

De duur van een sapkuur kun je helemaal zelf bepalen. Soms kiezen mensen ervoor om het een dag te doen, maar dit zou je kunnen uitbreiden tot wel anderhalve week. Het is de bedoeling dat je een sapkuur maar kortdurend doet. Je kunt hem altijd nog een keer herhalen.