Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tips voor het kopen van een tuinset!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met de zomer in het verschiet, is het belangrijk om de tuin klaar te maken voor lange avonden relaxen, dineren en borrelen. Een mooie tuinset mag in dat geval dan ook echt niet ontbreken! Met eenVan der Garde tuinset ben je ervan verzekerd dat je een mooie zitplek in het zonnetje hebt. Maar waar let je eigenlijk op als je een nieuwe tuinset koopt? In dit artikel geven we een aantal handige tips!

Hoeveel ruimte heb ik voor een tuinset?

Allereerst moet je natuurlijk wel weten hoeveel ruimte je hebt voor een tuinset. Meet dus de oppervlakte van je tuin op waar de tuinset hoort te staan. Houd daarbij ook rekening met ruimte om te lopen en om de stoelen aan te schuiven. Als vuistregel kun je aanhouden dat er voor de loopruimte ongeveer 50 cm nodig is. Voor het verschuiven van de stoel reken je ook nog eens 60 tot 75 cm extra. Aan de hand van deze afmetingen kun je bij de Van der Garde tuinsets zoeken op grootte.

Het aantal zitplaatsen

Naast de afmetingen van de tuinset is het aantal zitplaatsen ook belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een gezin bestaande uit vier personen, dan is een tuinset voor vier personen een logische keuze. Heb je echter ook regelmatig mensen over de vloer? Dan is een tuinset met zes of misschien zelfs acht zitplaatsen wellicht een beter idee. Uiteraard kun je ook zelf nog aparte tuinstoelen erbij aanschaffen en deze alleen tevoorschijn halen als het nodig is. De meeste tuinstoelen zijn inklapbaar, dus je kunt ze uit het zicht en netjes in de berging zetten.

Welke materiaalsoorten zijn er?

Qua materiaalsoort valt er ook veel te kiezen als je naar een nieuwe tuinset zoekt. Wicker is bijvoorbeeld een populair materiaal. Van origine werd wicker gemaakt van natuurlijke bronnen zoals takken en riet, maar tegenwoordig bestaat het meestal uit kunststof. Dit wordt dan om een aluminium frame gevlochten en geeft nog steeds dezelfde natuurlijke uitstraling. Wil je liever een moderne tuinset? Dan is aluminium een goed idee, want dit materiaal geeft een strakke look en past dus perfect bij de huidige minimalistische trend. Veel tuinsets worden ook van kunststof gemaakt. We gaven net al aan dat veel wicker tegenwoordig van kunststof wordt gemaakt, maar met kunststof kun je eigenlijk nog meer kanten op. Het is namelijk een makkelijk bewerkbare stof en daarom komen kunststof tuinsets in alle denkbare stijlen en kleuren. Verder is hout ook een geliefd materiaal voor tuinsets. Wel moet je hout zo nu en dan een onderhoudsbeurt geven, maar dankzij de robuuste uitstraling staat een houten tuinset mooi in vrijwel alle tuinen!