Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Schaalmodellen bouwen, iedereen doet het

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De kick van het bouwen van een schaalmodel is niet voorbehouden aan kinderen en senioren. Iedereen doet het, ook omdat het geconcentreerd bezig zijn met kleine onderdelen en het uiteindelijke resultaat de drukte in het hoofd verdrijft. Van de eerste bouwsteentjes in je prille bestaan tot het werken aan een houten miniatuur van de Big Ben, deze hobby speelt ons hele leven een rol. 

Houten bouwpakketten van BuilDIY

Stress steekt met name de kop op bij volwassenen, die veel verantwoordelijkheden hebben. Carrière, hypotheek, actualiteit, allemaal prikkels die niet als louter positief ervaren worden en waaraan je graag zo nu en dan ontsnapt. Bouwpakketten voor volwassenen bestaan echter in de eerste plaats omdat ze gewoon leuk zijn om aan te werken. Dat geldt voor alle hobby’s, al leven we in een tijd waarin ze een mentale vluchthaven vormen. Kijk eens op de website van BuilDIY en laat je inspireren door de vele soorten schaalmodellen.

De kick van het creëren en bouwen

In je jeugd wist je niet beter: op een regenachtige dinsdagmiddag na school dook je je kamertje in en stortte je je op je bouwstenen, of de witte plastic roosters waarop je mozaïeken maakte met minuscule blokjes. Ook tekenen en schilderen kan onder bouwen geschaard worden, het gaat om het creëren en tijdens dat proces je fantasie de vrije loop laten. Niemand kijkt er raar van op als je als dertigplusser teruggrijpt naar dat gevoel. Al zijn het nu houten bouwpakketten waar je mee aan de slag gaat. Of het bouwen van iets anders, want geef toe: het in elkaar zetten van een boekenkast die in onderdelen wordt bezorgd, geeft dezelfde kick. 

Geen taboe meer

Op de televisie is te zien hoe populair hobbymatig en gedetailleerd bouwen is. Klein maar Fijn, De Grote Kleine Treinencompetitie, LEGO Masters, er rust geen taboe meer op lekker bezig zijn met kleine onderdelen. Waren het vroeger de schepen in flesjes waar volwassenen dagen- en nachtenlang in opgingen, nu is dat een houten schip van BuilDIY. Zoek ‘Kapitein Pieter’s Schip’ op en neem voor slechts 17 euro de proef op de som. 

Eyecatcher

De houten bouwpakketten zijn dus goed voor de nodige zen-momenten en het resultaat is een decoratief stuk, dat het met de natuurlijke uitstraling van het materiaal in elk interieur goed doet als eyecatcher. Een beroemd gebouw, een voertuig of machine uit vervlogen tijden of juist heden, dieren, klokken, er komen steeds meer modellen op de markt. Ze zijn niet aan te slepen, omdat iedereen vroeg of laat het plezier van het schaalmodellen bouwen (her)ontdekt.