Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ga je op vakantie naar het buitenland? Dit dekt jouw zorgverzekering

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Dit dekt jouw zorgverzekering als je een weekendje weg of op vakantie gaat
Ga je op vakantie en ben je benieuwd wat jouw zorgverzekering dekt als je een weekendje weggaat of langer in het buitenland verblijft? Je kunt eenvoudig via
zorgkiezer.nl verschillende zorgverzekeringen vergelijken om te bekijken welke aanbieder welke zorgkosten in het buitenland vergoed. In dit artikel gaan wij wat dieper in over de medische zorg die in het buitenland wordt gedekt door de zorgverzekeraar en waar je op moet letten. Lees snel verder voor meer informatie over zorgkosten als je op vakantie bent in het buitenland.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

De basisverzekering vergoed alle medische zorgkosten over de hele wereld. Of je nu op vakantie bent in het buitenland of alleen maar op doorreis bent. Het betreft hierbij alleen de zorg, medicijnen of behandeling die niet kunnen wachten tot je terug bent in Nederland. Dit zijn kosten zoals het vervoer met de ambulance, een medische noodzakelijke operatie, spoedeisende hulp en verpleging in het ziekenhuis, noodzakelijke medicijnen en de behandeling bij een arts. Als je op vakantie gaat, raden wij altijd aan om een EHIC zorgpas mee te nemen. Hiermee krijg je toegang tot de medische zorg in het buitenland.

Let op de maximale vergoeding

Let wel altijd op de maximale vergoeding. De basisverzekering dekt enkel de urgente zorgkosten in het buitenland tot het tarief dat in Nederland geldt. Wanneer de behandeling of zorg in het buitenland duurder dan in Nederland is, betaal je zelf het deel wat de basisverzekering niet vergoed. Hoe je dit zou kunnen voorkomen? Vergelijk de zorgverzekeringen 2022 en bekijk of er een aanvullende verzekering is die eventuele extra kosten wel kan vergoeden. Weet dat je in elk geval altijd een eigen risico betaalt.

Aanvullende zorgverzekering of reisverzekering

Als je een aanvullende verzekering met dekking voor geneeskundige zorg in het buitenland afsluit, zullen de geneeskundige kosten in het buitenland gedekt worden. Dit is ook het geval wanneer je een reisverzekering afsluit. Je hebt dus de keuze uit het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering om eventuele extra kosten te dekken. Zo kunnen kosten gedekt worden zoals medische zorg de duurder dan in Nederland is, de zorgkosten bij activiteiten en risicovolle sporten en ongevallendekking bij invaliditeit of overlijden.

Ga je op vakantie naar het buitenland, dan is het altijd een verstandige keuze om een aanvullende zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.