Afbeelding
.

Zo raak je die corona kilo’s weer kwijt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nu alle corona beperkingen achter ons liggen willen veel mensen die corona kilo’s toch weer kwijt zien te raken. Zeker nu de lente is begonnen en de zomer er weer aankomt. Maar hoe doe je dit?

Er zijn heel veel verschillende manieren waarmee je kunt afvallen. Je kunt een koolhydraatarm dieet proberen, een eiwitdieet volgen en er zijn heel veel pillen en shakes op de markt. Daarnaast kun je natuurlijk ook fanatiek gaan sporten. Maar wat is de beste manier? Hoe kun je gezond afvallen zonder jojo effect? In dit artikel wordt, samen met Silvia van Verantwoord Afvallen, een aantal tips gegeven om van die corona kilo’s af te komen.

Maak het jezelf niet te lastig

Je kunt het beste een dieet kiezen wat goed bij je past en geen productgroepen uitsluit die je heel lekker vind. Dan maak je het jezelf heel lastig. Er zijn diëten op de markt waarbij je bijvoorbeeld geen brood mag eten. Ben jij een echte brood liefhebber. Begin dan niet aan zo’n dieet. De kans dat je het volhoud is niet zo groot als je ineens geen brood meer mag eten. Kies dan bijvoorbeeld een dieet met calorierestrictie waardoor je wel gewoon brood mag eten maar je niet zoveel op een dag eet. Dat maakt de kans van slagen meteen een stuk groter. Normaal blijven eten tijdens een dieet is sowieso heel belangrijk. Op die manier blijf je het dichtste bij een normaal eetpatroon en mis je weinig eten wat je normaal ook eet. Op die manier kun je ook makkelijker op gewicht blijven na het dieet.

Eet regelmatig een tussendoortje

Regelmatig een gezonde snack of tussendoortje eten is belangrijk wanneer je graag wat wilt afvallen. Door een tussendoortje te eten blijft je metabolisme op gang en houd je de honger in toom. Neem je namelijk geen tussendoortje dan is de kans groot dat je bij de volgende maaltijd zo’n honger hebt dat je veel te veel eet. Op tijd een tussendoortje eten helpt je dus bij afvallen en een gezond gewicht behouden. Zorg wel voor een gezond tussendoortje zoals groente, fruit of kwark en geen snoep, mars of eierkoek..

Vertel het een ander

Vertel andere mensen dat je een dieet start. Je kunt dan namelijk steun bij hun zoeken wanneer je een moeilijk moment hebt. Ook heb je meer kans van slagen wanneer andere mensen weten dat je een dieet volgt. Wanneer het niet lukt stel je namelijk niet alleen jezelf teleur maar ook andere mensen. Als je serieus wilt afvallen vertel dan iedereen in je omgeving van je plannen. En vraag ze om je te steunen!

Drink veel water

Ben je iemand die weinig drinkt? Dan kun je veel voordeel hebben van veel water drinken. Probeer iedere dag 2 liter water te drinken om te profiteren van verschillende voordelen. Als je veel water drinkt zal je minder eten. Je verwart dan dorst met honger niet. En omdat je maag vol zit met water heb je minder behoefte om te eten. Veel water drinken is dus een makkelijk manier om wat gewicht te verliezen.