Afbeelding
.

Zonder de juiste werkervaring tóch solliciteren?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Speuren totdat je de perfecte vacature hebt gevonden bij een bedrijf waar je heel erg graag aan de slag wilt. Eindelijk gevonden en dus de hoogste tijd om aan de hand van een cv format jouw eigen cv te gaan maken. Maar… als je de functie-eisen goed doorleest, zie je dat je niet de juiste werkervaring hebt. Dit hoeft zeker niet direct het einde te zijn van een prachtige toekomst bij dit bedrijf. Lees gauw verder als je wilt weten hoe je toch kunt solliciteren als je niet over de gevraagde werkervaring beschikt.


Bepaal of je een kans maakt

Voordat je al je tijd stort in het opstellen van een motivatiebrief en het zoeken naar een passend cv voorbeeld, ga eerst na of je überhaupt een kans maakt als je solliciteert op de baan. Over het algemeen voldoen kandidaten zeker niet aan alle gestelde functie-eisen die vermeld staan in de vacature. Werkervaring wordt vaak opgedeeld in 0 tot 5 jaar, 5 tot 10 jaar en 10 jaar of meer. Vragen ze 6 of 7 jaar ervaring dan wil dit echt niet zeggen dat jij met 4 jaar ervaring geen kans maakt. Zeker als je wel over relevante werkervaring beschikt. Probeer daarom altijd eerst in te schatten wat je sollicitatiekansen zijn. Denk je dat er weinig reacties komen op de vacature, dan is dat bijvoorbeeld weer een extra reden om toch te solliciteren.

Ga in de overtuigingsmodus

Ga je toch solliciteren? Dan zul je de recruiter moeten overtuigen waarom jij toch een geschikte kandidaat bent. Dit begint met het schrijven van een sterke motivatiebrief. Geef toe in je brief dat bepaalde werkervaring ontbreekt maar ga direct in op de kwaliteiten, vaardigheden en competenties die je wél hebt. Bijvoorbeeld:

“Hoewel ik nog geen ervaring heb in deze functie, pak ik nieuwe dingen snel op, ben ik zeer leergierig en gedreven. Dankzij mijn frisse blik kan ik bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen om het bedrijf nog beter te maken.“

Een goede match

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan weet je al dat het bedrijf geïnteresseerd is. Toch ben je er zeker nog niet. Het gesprek is hét moment om te laten zien dat jij goed bij het bedrijf past. Een goede match is zowel voor jezelf als voor de werkgever belangrijk. Werknemers die met plezier naar het werk gaan, zijn productiever. Lees je in en vertel tijdens het gesprek welke kenmerken van het bedrijf jou getriggerd hebben om te solliciteren en waarom jij hier goed past. Verbind jouw passies en interesses met het bedrijf en laat zien dat je misschien geen werkervaring hebt, maar wel persoonlijke levenservaringen die zeer interessant kunnen zijn voor de werkgever.

Wel of niet solliciteren?

Je kansen zijn zeker niet direct verkeken als je een leuke vacature hebt gevonden zonder dat je over de gevraagde werkervaring beschikt. Lees de functie-eisen goed door en bepaal voor jezelf of het zinvol is om over te gaan tot een sollicitatie. Zet de overtuigingsmodus aan, schrijf een sterke motivatiebrief en zorg er tijdens een sollicitatiegesprek voor dat je de recruiter overtuigt met wat je wél in huis hebt!