Afbeelding
Aangeleverd

Roadtrip door Nederland: huur een auto

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De afgelopen twee jaar hebben we veelvuldig op tv kunnen zien hoe mooi Nederland is. Noodgedwongen werden allerlei (reis)programma’s binnen de landsgrenzen gemaakt en kwamen de meest bijzondere plekken in beeld. Denk aan Jochem in de Wolken, Floortje Blijft Hier en Reizen Waes: Nederland. Het inspireert menigeen om wat vaker in Nederland op pad te gaan. Met een duurzame en betaalbare gehuurde auto als handig vervoermiddel. 

Autohopper als de oplossing

Het ligt er maar net aan waar je woont, maar de goedkope verhuurder autohopper is in het hele land te vinden. Is het vertrekpunt Groningen, dan tik je gewoon Autoverhuur Groningen in en heb je in een handomdraai een geschikte (elektrische) auto geregeld. Zeker wanneer je de roadtrip in eigen land met een groepje vrienden of meerdere stellen doet is dit handiger: misschien heeft niemand een auto, of wil niemand die hiervoor beschikbaar stellen. Samen een auto huren is dan de beste oplossing. 

Nederlandse natuurpracht en andere hoogtepunten

Nederland is een veelzijdig vakantieland en dat was in de al genoemde programma’s goed te zien. Wie van natuurgebieden houdt doet er goed aan de episodes van Jochem Myjer zijn programma terug te kijken. De Biesbosch, De Peel, de Wadden, De Veluwe, je staat versteld van de natuurpracht en -praal. Daarnaast kent Nederland een aantal bouwwerken die wereldberoemd zijn geworden. De Deltawerken (Tom Waes liet dit in zijn programma zien) en de Afsluitdijk, het zijn imposante, beeldbepalende bouwwerken. Onze geschiedenis zal immers altijd met de Noordzee verbonden zijn. 

Rondje Nederland

Je hoeft niet de grens over om verrast te worden. De route vanuit Groningen - ook mooi in beeld gebracht in de slow-tv van We Zijn Er Bijna - leidt via Leeuwarden, Sneek en de Afsluitdijk naar knusse winkelstad Alkmaar. Haarlem, dat je al een tijdje op je verlanglijst had staan, is weer een half uurtje verder. Daarna duik je Zuid-Holland in, dwars door de Bollenstreek naar Den Haag en de indrukwekkende havens van Rotterdam. Je pikt de Deltawerken mee en trekt naar Brabant, Utrecht, Gelderland, enzovoorts. 

Niet genoeg aan een week

De afstanden zijn relatief klein, dus je krijgt veel te zien. Hoeveel weken je in Nederland rond kunt blijven rijden terwijl je elke dag iets nieuws ontdekt, is niet te overzien, maar laten we in ieder geval zeggen dat je aan een week lang niet genoeg hebt. Er zijn vast wel plekken (familie, vrienden) waar je kunt logeren, zodat je vakantie niet veel meer gaat kosten dan alleen de huur van de auto. En die prijs is bij Autohopper toch al niet hoog. Daarnaast zijn er goedkope campings, hotels, B&B’s en apps zoals CouchSurfing. Fijne vakantie!