Afbeelding
Aangeleverd

Je eigen bedrijf promoten: dit is hoe je dat creatief aanpakt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wanneer je een eigen onderneming hebt, is het natuurlijk belangrijk om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Met een goede promotie spreek je de juiste doelgroep aan en kan er groei ontstaan in jouw bedrijf. Je bedrijf promoten is dan ook een belangrijk onderwerp als je een onderneming start. De digitale wereld breidt uit, waardoor ook online promotie steeds populairder wordt. Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om te denken aan fysieke oftewel offline promotie. Er zijn verschillende manieren hoe je promotie in kunt zetten, maar hoe kun je dit op een creatieve manier aanpakken? In dit artikel leggen wij je het uit. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

Zorg voor een goede eerste indruk

Met een goede eerste indruk, zorg je ervoor dat je potentiële klanten bij jou terecht kunnen op het moment dat zij een behoeften hebben en jij hen daarin kunt voorzien. Visitekaartjes drukken zorgt voor een blijvende herinnering. Met een eigen ontwerp kun je een onderscheidend visitekaartje laten maken die je kunt uitdelen. Bij veel bedrijven is het ook mogelijk om je visitekaartjes achter te laten. Maak gebruik van deze mogelijkheid, want hoe meer mensen je visitekaartje zien, hoe groter de kans is dat je potentiële klanten aanspreekt. Je laat zien wie je bent en de potentiële klant kan makkelijk contact opnemen. Een ideale manier om je bedrijf te promoten!

Succesvol offline promotie

Zoals al eerder genoemd is offline promotie nog steeds een belangrijke en succesvolle manier om je bedrijf te promoten. Denk daarom ook eens aan producten die men vaak gebruikt. Denk hierbij aan het bedrukken van pennen, notitieblokken of kalenders. Wil je de campagne een extra boost geven? Laat dan bijvoorbeeld flyers of grote posters drukken die je op kunt hangen. 

De juiste toevoeging voor je branding

Iets waar je misschien niet zo snel aan dacht, zijn verpakkingen die je kunt laten bedrukken. Je zorgt hierdoor voor extra aandacht van jouw bedrijf. Verpakkingen drukken kan op verschillende manieren, denk aan verzendverpakkingen, productverpakkingen of tape die je op de verpakking kunt plaatsen. Maak je hier gebruik van, dan zorg je ervoor dat je branding op verschillende plaatsen terug komt en daarnaast ziet het er ook nog eens professioneel uit. 

Kortom er zijn verschillende manieren hoe je jouw bedrijf kunt promoten. Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan online promotie, maar offline promotie is ook nog altijd belangrijk.