Afbeelding
Aangeleverd

Kies een matras dat écht werkt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is niet het leukste klusje; het kopen van een nieuw matras. Door de ruime keuze zie je door de bomen het bos niet meer en hoe weet je waar je op moet letten? En zoek je een goed matras bij rugklachten? Dan is het nog belangrijker om een weloverwogen keuze te maken. Maar wist je dat er matrassen bestaan die écht werken? We vertellen je er meer over!

Wat is een werkend matras?

Een werkend matras wordt ook wel een actief matras genoemd. Een echt werkend matras is hard op de plekken waar het hard moet zijn, en zacht waar het zacht moet zijn. Het geeft hierdoor ondersteuning aan je taille, waardoor je in een goede houding slaapt. Dit is dus een heel ander soort matras dan een hard of zacht matras. 

Waarom je niet voor een hard matras moet kiezen? Dit soort matrassen kunnen niet meegeven bij je schouders en heupen. Hierdoor word je automatisch een buikslaper, terwijl we van nature zijslapers zijn. Een zacht matras raden we je niet aan omdat dit helemaal geen ondersteuning geeft. Het ligt wellicht lekker als je wakker bent, maar niet als je slaapt.

Ga naar een beddenspecialist en laat je adviseren

Bij een beddenspecialist koop je een echt werkend matras. Maak daarom een afspraak bij een of meerdere beddenspecialisten. Zo zorg je ervoor dat je niet tussendoor wordt gestoord door andere klanten. 

Als je eenmaal in de winkel bent, laat je dan eerst informeren. Kijk of deze beddenspecialist verstand van zaken heeft. Ga daarna vooral op diverse matrassen liggen. Er zijn diverse soorten actieve matrassen en geven een andere soort ondersteuning. Dit merk je pas als je er ook zelf op gaat liggen. Kijk goed of je schouders en heupen weg kunnen zakken in het matras, maar dat je wel voldoende ondersteuning hebt. Is dat niet het geval? Vraag dan gerust of ze nog andere opties hebben

De prijs

Echt werkende matrassen zijn er in diverse prijsklassen. Het is niet direct een goedkope optie, maar het hoeft ook niet duur te zijn. Vergelijk daarom gerust de prijzen.

 Geniet weer van een goede nachtrust

The Night Store is een beddenspeciaalzaak waar je diverse actieve matrassen vindt. We zorgen er niet alleen voor dat je straks weer lekker slaapt, maar ook dat je rugklachten voorkomt en vermindert. Op deze manier slaap je dieper, zodat je de dag weer uitgerust kunt beginnen.