Afbeelding
Aangeleverd

Ga alleen, maar toch samen, op reis!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Er zijn tegenwoordig steeds meer singles. Dit komt doordat we steeds ouder worden, er steeds meer scheidingen zijn, en veel mensen bewust kiezen voor een leven alleen. Ben jij (bewust) alleen? Dan is het soms lastig om op vakantie te gaan. Want, ga je alleen? Met vrienden? En wat nou als je alleen maar stellen om je heen hebt, waardoor samen reizen niet altijd kan? Dan is een single reis iets voor jou! We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Je ontmoet nieuwe mensen

Misschien dat je nu denkt; single reizen? Gaan er dan alleen singles mee? Nee, bij een single reis kun je er vanuit gaan dat het grootste deel van de boekers alleen reist. Dit kunnen singles zijn, maar ook getrouwde mensen. Het voordeel hiervan is dat iedereen dus nog niemand kent. Op deze manier ontmoet je snel nieuwe mensen. Het kan hierdoor zelfs klikken met mensen, waarvan je het in eerste instantie niet zo snel van zou verwachten. Door de gedeelde ervaring, heb je als snel een onderwerp van gesprek. In de avond zijn er vaak borrels, waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Hierdoor spreken mensen elkaar vaak na de reis nog steeds!

Kies de plek waar jij heen wil

Als je ervoor kiest om een single reis te boeken, dan kun je de plek kiezen waar jij heen wil. Je hoeft geen concessies te doen. Hierdoor kan de keuze enorm zijn. Maak in dat geval een shortlist van de reizen die je wil maken. Blijf je bijvoorbeeld het liefst in Europa? Of zoek je het liever daarbuiten op? 

Kies zelf de soort en de duur

Een ander voordeel is dat je zelf de soort reis kiest. Ga je bijvoorbeeld het liefst voor single wandelreizen? Of toch liever voor zonvakanties? En weet je al wat de duur van je vakantie mag zijn? Je hebt vaak keuze uit kortere reizen van een aantal dagen, maar er zijn ook diverse reizen die bijvoorbeeld 14 dagen zijn. 

Je hoeft weinig zelf te regelen

Houd je er niet van om zelf alles te moeten regelen tijdens je vakantie? Dan is dit helemaal iets voor jou! Tijdens dit soort reizen wordt namelijk alles voor je geregeld. Denk bijvoorbeeld aan uitjes, het ontbijt en het vervoer van het vliegveld naar je hotel. Let op; soms komt het diner er nog wel los bij. Check daarom van te voren goed de kleine lettertjes.