Afbeelding
Dennis Dekker

Gerard van Elst uit Epe wordt uitvaartondernemer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

EPE/ZWOLLE- Gerard van Elst is bij velen in Epe en omgeving een bekend gezicht. Is dat niet omdat hij jarenlang lid is geweest van de vrijwillige brandweer Epe, dan is dat misschien wel omdat hij als facilitair teamleider werkzaam is bij het Zwolse bedrijf Tiem waarbij mensen waarvoor (betaald) werk niet vanzelfsprekend is, scholing en werkervaring krijgen. Vanaf nu heeft de Epenaar ook nog eens een eigen bedrijf. Hij wordt uitvaartondernemer.

Deze maand is Gerard gestart met Ibis uitvaart. “Natuurlijk zijn er meer partijen actief in de uitvaartwereld. Toch heb ik niet lang getwijfeld om dit ook te gaan doen. Belangrijkste reden daarvoor? Ik heb inmiddels enkele uitvaarten mogen verzorgen en ik vind dat dit werk écht bij mij past. Het is waardevol om anderen hierbij te helpen en bij te staan. Doe ik het anders dan anderen? Dat denk ik wel. Ik schep er veel genoegen in om buiten de kaders te denken. Er zijn niet veel dingen die niet kunnen. Ibis uitvaart staat voor onderscheidend, verbindend en betrouwbaar. Ik heb maar één doel: het moet voor de nabestaanden, hoe verdrietig ook, een bijzondere dag zonder zorgen zijn.”

Zet uitvaartwensen op papier

Na het overlijden van een dierbare komen er veel dingen op nabestaanden af. Dat kun je maar beter goed geregeld hebben, weet Gerard. “Het is daarom goed wanneer alle wensen al duidelijk op papier staan. De dood hoort bij het leven.” Om die reden houdt Ibis uitvaart veel gesprekken met mensen over de dood. “Praat er dus over. Ook op momenten dat je denkt nog niet te maken te hebben met de dood. Zo maak je bij leven alles inzichtelijk, leg je jouw wensen vast en worden spanning en moeilijke keuzes uiteindelijk voorkomen.” Ibis uitvaart stelt altijd een offerte op maat op, vertelt Gerard verder. “Ik inventariseer bijvoorbeeld wat nabestaanden eventueel zelf willen doen en maak een reële calculatie. Die is gebaseerd op de aangegeven financiële mogelijkheden. Gecombineerd met de gemeentelijke kosten, weet je vooraf uiteindelijk heel duidelijk wat de kosten zijn.” Wat veel mensen niet weten? Als het om een uitvaart gaat is er heel veel mogelijk. “De locatie is naar eigen inzicht te kiezen. Maak je wel of geen gebruik van een uitvaartcentrum? Wil je een traditionele herdenkingsdienst of ga je juist voor een moderne aanpak? Kies je zelf muziek uit of moet er een live jazzband of een discokar met daarop dj komen? Ik denk graag met je mee om het jouw totale rouwproces zo dragelijk mogelijk te maken.” Wil je ook eens een gesprek aanvragen met Gerard van Elst van Ibis uitvaart? Nadere informatie is te verkrijgen via www.ibisuitvaart.nl. Foto en tekst: Dennis Dekker.