Afbeelding
Aangeleverd.

Vaste telefoonkosten zo laag mogelijk houden.

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tegenwoordig heeft bijna ieder wel meerdere abonnementen voor internet, tv en telefoon. Volgens het Abonnementenonderzoek 2021 van Nibud is het gemiddeld aantal abonnementen per huishouden 14. Deze terugkerende kosten kunnen in een maand een groot deel van onze uitgaven opmaken. Vooral je telefoonkosten kunnen aardig hoog oplopen op basis van het type abonnement dat je neemt. Daarom is het een goed idee om deze kosten door te lopen, zodat je niet te veel geld uitgeeft aan je maandelijkse kosten. In dit artikel geven we verschillende tips om jouw telefoonkosten zo laag mogelijk te houden.

Kies voor een sim only abonnement

Als je telefoon nog prima werkt en je wil besparen op je maandelijkse telefoonkosten dan kun je het beste kiezen voor een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je namelijk alleen voor je databundel. In plaats van meteen een abonnement met een nieuw toestel te kiezen kan je maandelijks veel geld besparen door een sim only abonnement te nemen.

Voor het aller goedkoopste sim only abonnement kun je het beste gaan voor een sim only alleen bellen abonnement. Als je vrijwel altijd wifi gebruikt om te internetten dan kun je een sim only alleen bellen abonnement nemen waarbij je maar € 5,00 per maand aan uitgeeft.

Kijk hoeveel data je per maand nodig hebt.

Een groot deel van je maandelijkse telefoonkosten zal over je datagebruik zijn. Het is daarom een goed idee om na te gaan hoeveel data je momenteel gebruikt en of je niet naar een goedkopere databundel kan nemen. Heb je toch veel data nodig voor onderweg, maar wil je wel besparen op je huidige sim only abonnement? Dan kunnen de onderstaande tips je helpen.

Er zijn verschillende manieren om je dataverbruik onderweg zo laag mogelijk te houden. Je kan bij apps die veel mb’s in beslag nemen zoals Youtube, Netflix of Spotify video’s en muziek vooraf downloaden. Hierdoor bespaar je per maand veel op je dataverbruik en heb je nog steeds alle muziek en video’s die je onderweg wil bekijken.

Ook kan je veel data besparen door downloaden zonder Wifi uit te zetten. Veel social media apps zoals Instagram en Whatsapp downloaden automatisch filmpjes en foto’s wanneer je door je tijdlijn of berichten heen scrolt.

Je kunt dus door slim gebruik te maken van je app instelling veel besparen op je dataverbruik. Als je momenteel een onbeperkt databundel hebt, kun je met de eerder genoemde tips makkelijk naar een lagere bundel overstappen.

Per provider kunnen de kosten voor je databundel ook aardig verschillen. Het enige nadeel van overstappen naar een andere provider is dat je in de meeste gevallen aansluitkosten moet betalen. Toch zijn er een aantal providers die regelmatig acties hebben voor een sim only zonder aansluitkosten abonnement. Lebra, Tele2 en Simyo zijn providers die regelmatig dit soort acties hebben. Hiermee bespaar je toch weer eenmalig € 15 tot € 25,- op de aansluitkosten.

!