Afbeelding
.

Jumbo van Andel geheel verbouwd

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

EPE- Vijf dagen lang is er keihard gewerkt om de gehele Jumbo Van Andel in Epe te verbouwen. Een megaklus. 

“Er is loeihard gewerkt van 6.30 ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds. Iedereen is heel druk geweest om het koste wat kost af te krijgen. Het is een bouwploeg die helemaal op elkaar is ingespeeld”, aldus eigenaar Erwin. Natuurlijk heeft het hele team de schouders er onder gezet. En het resultaat van alle inspanning is ernaar! “Het is een hele nieuwe winkel geworden. We hebben zelfs meer assortiment dan voorheen.” Het is inmiddels 6,5 jaar geleden dat de C1000 formule werd omgetoverd tot een Jumbo. “We kwamen vanuit de C1000 en werden Jumbo en dat vonden we natuurlijk al een hele mooie winkel. Maar nu is diezelfde winkel toe aan een grote onderhoudsbeurt. Na zoveel jaren leer je een winkel kennen en weet je wat er beter kan.” Zoals de bottleneck bij de koelingen achterin de winkel. “Vooral in coronatijd bleken de stellingen te dicht op de koelingen te staan. Er was nauwelijks ruimte voor de vullers én het winkelend publiek. Dat hebben we nu aangepast. We hebben veel meer ruimte kunnen creëren.” En dat terwijl het assortiment zelfs is uitgebreid. De postbalie bij de ingang is nu met de achterkant richting de winkel geplaatst. “Zo kunnen we de klant beter van dienst zijn.” Daarnaast zijn er drie selfservice kassa’s geïnstalleerd. “Daar kun je terecht met je scanner of je kunt de boodschappen daar zelf inscannen. “En ideale optie voor bijvoorbeeld scholieren die maar weinig boodschappen hebben. Daarnaast blijven de ‘gewone’ kassa’s bestaan waar klanten bediend worden.” Want klantvriendelijkheid is immers het belangrijkste bij de Jumbo. “We hebben ook veel onderzoek gedaan naar wat klanten willen. En die uitkomsten hebben we meegenomen in het nieuwe ontwerp.” En het vaste team van de winkel heeft inspraak gehad. Zoals te zien is op de wijnafdeling; deze heeft een hele authentieke uitstraling gekregen. Niet gek, want Erwins hart ligt bij de verkoop van goede wijnen. De broodafdeling is een groot plein geworden. “Het hele brood gebeuren is nu meer een beleving geworden.” Daarnaast zijn er tal van lekker borrelhapjes te verkrijgen. “We gaan nu ook borrelplanken maken met bijvoorbeeld kaas en worst voor klanten. En we hebben een basisassortiment zoals een Italiaanse, Belgische of luxe borrelschaal.” In de winkel is een hoek ingericht met streekproducten; “We willen zoveel mogelijk lokaal doen.” En Erwin is heel enthousiast over de sushi die ze gaan aanbieden. “We zijn sponsor van PEC Zwolle en een van de voetballers heeft twee sushi-restaurants (Sai van Wermeskeken red.). Ik heb hem gesproken en gevraagd of hij ons ook sushi kan leveren”, vertelt hij enthousiast. “De kwaliteit is super! Ik ben er heel blij mee.” Ook aan liefhebbers van vega-producten wordt gedacht. “We gaan het aantal vegetarische producten uitbreiden zoals vegetarische vleeswaren. Je merkt dat steeds meer mensen het vlees een dagje laten staan.” In de winkel is een gedeelte met artikelen van de Hema geplaatst. “De Hema en de Jumbo zijn nu natuurlijk een bedrijf. We hebben de artikelen van de Sorbo uit het assortiment gehaald en daarvoor in de plaats artikelen van de Hema, een goed merk, gezet.” Eind augustus zullen er in elke Jumbo artikelen van de Hema worden aangeboden. Zaterdag ging Jumbo van Andel weer open met een appeltaart voor de eerste tweeduizend klanten; die taarten waren al snel op! De reacties waren zeer positief. Iedereen complimenteerde Erwin en zijn team met het resultaat van de verbouwing. “Vrijdagavond om 23.00 uur was alles klaar!”, laat Van Andel weten die geniet van alle opmerkingen over het resultaat van de verbouwing. ‘Het is mooi geworden’, ‘Het lijkt veel groter’; iedereen heeft er wel iets over te zeggen. De reacties zijn de beloning na vijf dagen intensief gewerkt te hebben. Jumbo van Andel is weer helemaal klaar voor de toekomst!