Afbeelding
.

Hema Epe start met ijsverkoop

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

EPE- De Hema in Epe gaat iets nieuws doen: als derde Hema van Nederland gaat het een pilot draaien met de verkoop van ijs. 

Hiervoor wordt op dit moment het monumentale pand aan de Markt 17 grondig verbouwd. Streven is om voor 1 juli de deuren te openen. Aanleiding voor deze nieuwe ontwikkeling is de nieuwbouw die gepland staat voor het huidige Hema-filiaal aan de Hoofdstraat. “Het is de bedoeling dat er een volledig nieuwe Hema winkel wordt gerealiseerd met 12 appartementen er boven. We zitten nu midden in het traject rondom de benodigde vergunningen”, vertelt franchisenemer Hester Schepers. In juni 2019 heeft zij de Hema in Epe overgenomen, het 9e filiaal voor haar. 

Pilot

Ze was op zoek naar een vervangende locatie voor de zaak gedurende de nieuwbouw. Tijdens die zoektocht stuitte ze op het pand aan de Markt. “Ik had gelijk zoiets van: dit wil ik. Op de vervangende locatie zal geen ruimte voor de horeca en het versgedeelte zijn. Dit pand leek me daar perfect voor!” Toen Hema ook nog een pilot bleek te draaien rondom de verkoop van ijs, vielen de puzzelstukjes snel in elkaar. “Er moest wel heel veel gebeuren. We zijn blij met de goede samenwerking met de eigenaar met het pand. Dat is ook wel nodig bij een grote uitdaging als dit. Daarnaast heb je te maken met de monumentale status van het pand. Gelukkig hebben we begin juni het groene licht gekregen van de monumentencommissie.” Sindsdien wordt er keihard gewerkt. Alles met als doel om dus uiterlijk 1 juli te starten met de verkoop van ijs. “We gaan het ijs, echt Italiaans ijs, zélf draaien. In een open setting, waar de klant bij staat. Om zo die echte versbeleving te creëren. We zullen zien welke smaken in Epe populair blijken te zijn. We kunnen 23 smaken voeren.” Hester hoopt ook op korte termijn tompouce-ijs te kunnen introduceren. “Daar wordt nu hard aan gewerkt”, vertelt ze. “Die smaak hoort bij Hema vind ik. En dat is ook het mooie aan een pilot, dan kun je echt pionieren.” Plan is om na de zomer het assortiment verder uit te breiden. “Dat is fase twee. Dan willen we in het pand starten met de ‘hardlopers’, de iconische producten zoals de rookworst, de Hema hotdog, erwtensoep en bekende broodjes. Dat is dan meer voor de winterperiode.” 

Nieuwbouw noodzakelijk

Het oorspronkelijke doel van de zoektocht – een vervangende locatie vinden voor de Hema– is overigens ook met succes afgerond. De naastgelegen panden, waar voorheen Miss Etam en Karssen Sport zaten, worden samengevoegd en zullen tijdens de nieuwbouw onderdak bieden aan Hema. “We hopen na de feestdagen te kunnen beginnen. Het huidige pand wordt gesloopt en uiteindelijk komt hier de mooiste Hema van Nederland!”, zegt Hester enthousiast. “Bijzonder aan de nieuwbouw is dat het pand de contouren volgt van de oorspronkelijke gevels. Daarnaast wordt, op eigen grond, een doorgang gecreëerd naar het achterliggende Beekpark.” De winkel zelf wordt helemaal van deze tijd, ‘het nieuwste van het nieuwste’. “Dat mag ook wel; de plafonds zijn bijvoorbeeld te laag, de vloer is heel oud. Er moet zoveel gebeuren: we hadden geen andere optie dan het pand plat te gooien. Zo kunnen we uiteindelijk ook een winkel neerzetten die toekomstbestendig is”, stelt Hester. De nieuwbouw van de winkel zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. Voor de appartementen ligt dit waarschijnlijk op twee jaar. In die nieuwe zaak komt overigens de horeca gewoon terug en kunt u als vanouds genieten van goede koffie en de bekende Hema worst. Het pand aan de Markt dient dan in de zomerperiode voor de ijsverkoop. 

Enthousiast team

Hester benadrukt de belangrijke rol van het team. “Zij zijn super enthousiast en gaan graag met ons de uitdaging aan. Ze zijn blij dat er weer wat gebeurt. Kijk bijvoorbeeld naar het ijsconcept: mensen uit het team zelf volgen trainingen om straks het ijs te kunnen draaien. Dat zijn de mensen die je nodig hebt, die het ook willen oppakken.” Niet alleen het team pakt het enthousiast op, ook de vader van Hester helpt volop mee. “Hij is de eigenaar van het pand en we zitten deels samen in het bedrijf. Hij is al wel met pensioen, maar vindt het echt fantastisch! Iedere dag is hij bij het nieuwe pand te vinden en stuurt iedereen aan.” Het eindresultaat zal snel te bewonderen zijn. Meer over de opening wordt binnenkort bekend gemaakt.