Afbeelding
.

Seizoen van start bij Kwekerij Van der Velde

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HEERDE-Lekker naar het buitenland gaan, lijkt er deze zomer nog niet in te zitten. Dan halen we het buitenland toch naar onze eigen tuin! Kwekerij Van der Velde heeft daarvoor alles in huis. 

“Ook in je eigen achtertuin kun je met een keur aan kleurrijke eenjarige zomerbloeiers en kuipplanten een waar paradijs maken. Met de bijzondere Geranium maderense waan je je gelijk op het eiland Madeira, en door de pelargonium ‘Marbacka’ voel je je opgenomen in de rust en natuur van Zweden”, geeft Esther van der Velde als voorbeelden. De verkoop van de eenjarigen en kuipplanten gaat dit jaar van start op zaterdag 24 april. “U kunt weer langskomen en zelf de mooiste combinaties uitzoeken. Uiteraard geven we u ook voorbeelden met combinaties in potten en hangpotten. We bieden u vakkundig advies over de verzorging van onze planten, en ook maken wij ook graag uw basket weer op naar uw wensen. Ook uw balkonbakken of schalen kunt u door ons laten opmaken.” Helaas kan de workshop ‘Hanging baskets’ opnieuw geen doorgang vinden dit jaar. 

Om rekening te houden met alle coronamaatregelen hebben ze verder de volgende aanpassingen. “We hopen dat iedereen zoveel mogelijk met pin/contactloos betaalt. Houd uiteraard 1,5 m afstand tot elkaar. We geven ook een looproute aan en draag een mondkapje.” U moet op dit moment wel van te voren even een tijdslot reserveren en dat gaat heel eenvoudig via de link op de site. U kunt dan ook zien op welke tijd het druk is, zodat u ook een rustig tijdstip kunt uitzoeken. Mochten de coronamaatregelen wijzigen en is reserveren niet meer noodzakelijk; dan kunt u uiteraard zo naar de kwekerij komen.

Door de assortimentslijst te bekijken op de site, kunt u thuis alvast wat voorwerk doen, zodat het uitzoeken misschien gemakkelijker wordt. “Neem zoveel mogelijk eigen kratjes, doosjes mee. Goed voor het milieu en het is coronaproof. Dit jaar zijn de plantjes ook in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe potjes mogen nu gewoon bij het plastic afval, omdat ze gewoon recyclebaar zijn in tegenstelling tot de oude potjes.”
Ieder jaar presenteren Gerrit en Esther nieuwe soorten. “Of soms komt een oud soort weer terug van weggeweest zoals Monopsis, een leuk blauw hangertje. Grappig zijn de “Bird’s egg geraniums (pelargoniums) die gestippelde bloemetjes hebben zoals een vogeleitje. De hoge Salvia’s blijven erg populair, zoals ‘Love and Wishes’ and ‘Amistad’. Dit jaar is er b.v. Salvia ‘Amante’ met een warm rozerode grote bloem bijgekomen. Al deze hoge uitbundig bloeiende Salvia’s hebben een bijzonder goede tuinprestatie. Maak een afspraak en kom gewoon zelf gezellig langs.” Voor vragen kunt u altijd contact opnemen: tel: 0578-695727 of info@kwekerijvandervelde.nl.