Afbeelding
.

Onthulling monument

Partnerbijdrages

HEERDE- Dit jaar had Uitvaartcentrum Memento Mori op 29 augustus een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd naar aanleiding van de coronacrisis in maart waarbij Heerde hard is getroffen. Vanwege het toegenomen aantal besmettingen vanaf augustus kon deze bijeenkomst helaas niet doorgaan. 

“Erg jammer”, zegt Astrid Strijbos, uitvaartbegeleider bij Memento Mori. “Naar aanleiding van deze zo verdrietige periode voor velen hadden wij zo graag iets terug willen doen om de inwoners van Heerde een hart onder de riem te steken”. Nog dagelijks hoort Astrid de schrijnende verhalen over deze eerste coronagolf. Nu met een tweede golf zit de schrik er goed in, merkt ze. Het is fijn om te zien dat iedereen zich nu dan ook aan de maatregelen houdt wat zeker niet altijd gemakkelijk is. 

“Wij als Memento Mori hebben nagedacht over een alternatief. Een herdenkingsplek bij ons Uitvaartcentrum om onze steun te betuigen aan iedereen die afgelopen periode is overleden.    Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een monument bij Memento Mori te plaatsen.  Een monument dat symbool staat voor de afgelopen periode en voor de nog steeds onzekere periode waarin we zitten.” 

Op vrijdag 27 november om 17.00 uur zal de burgemeester Wiggers van Heerde dit monument coronaproof (buiten) onthullen. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich opgeven via het sturen van een mail aan info@mementomoriheerde.nl zodat ze rekening kunnen houden met uw komst.