Afbeelding
.

Gemeenteraad Heerde roept inwoners op mee te denken over burgemeester

Algemeen

HEERDE- Naar verwachting neemt waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers in september afscheid van de gemeente Heerde. Om een burgemeesterskandidaat voor te dragen die bij Heerde past, vraagt de gemeenteraad de inwoners van Heerde mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. 

Inmiddels zijn de eerste stappen in de procedure voor een nieuwe burgemeester gezet. Zo heeft de raad een zogeheten Vertrouwenscommissie ingesteld, die samen met de Commissaris van de Koning in Gelderland op zoek gaat naar geschikte kandidaten. Dit gebeurt aan de hand van de profielschets die op 13 maart door de gemeenteraad van Heerde wordt vastgesteld.

Meedenken over profielschets

In zo’n profielschets staan de gevraagde persoonskenmerken, eigenschappen en vaardigheden van de nieuwe burgemeester. Daarom vindt de gemeenteraad het belangrijk dat de inwoners zich daarover kunnen uitspreken. Van 1 tot 13 februari kunnen inwoners daarom hun mening geven op de website Samenwerkenaanheerde.nl. Inwoners die liever niet digitaal hun mening geven, kunnen een enquêteformulier halen bij de balie van het gemeentekantoor (Eperweg 5, Heerde).

Verdere procedure

Op basis van de profielschets voert de Vertrouwenscommissie selectiegesprekken met kandidaten. Dit selectieproces leidt tot een besluit van de gemeenteraad, waarin deze een voorkeurskandidaat voordraagt aan de minister van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Heerde dit besluit op 6 juli. De uiteindelijke benoeming gebeurt door de Kroon (Koning en Kabinet). Naar verwachting treedt de nieuwe burgemeester van Heerde in oktober van dit jaar aan.