Afbeelding
Foto: Dennis Dekker

Arend Vinke’s voetbaluitslagen van de week

· leestijd 2 minuten Sport


Dennis Calkhoven wint dit seizoen Topscorers Bokaal, Fair Play Cup is voor SV Epe

EPE/HEERDE/HATTEM- Het voetbalseizoen is voorbij. De winnaars van de Fair Play Cup en de Topscorers Bokaal zijn bekend! Dennis Calkhoven van vv Heerde heeft de eer om de Topscorers Bokaal in ontvangst te nemen. De meest sportieve ploeg van de gemeentes Epe, Heerde en Hattem is SV Epe geworden, meldt sportverslaggever Arend Vinke.

SV Epe heeft het afgelopen seizoen de minste gele en rode kaarten (45 strafpunten) gekregen en mag daarmee de Fair Play Cup in ontvangst nemen. Vv Heerde eindigde met 47 strafpunten op een tweede plek. Over SV Epe gesproken; dat team is gisteren (maandag 6 juni) ook nog eens kampioen geworden en promoveert daardoor naar de eerste klasse. De ploeg uit Epe won met 1-4 van SC Emmeloord. Laatstgenoemde thuisploeg kreeg volgens Vinke ‘alle hoeken van het veld te zien. De uitslag had wel twee keer zo hoog kunnen zijn’.

De doelpunten van SV Epe kwamen van Mart Nijhof, Luke Berkhoff, Maurits de Jong en Lars Krijgsman. Stefan Lokhorst, de speler van SV Epe die ook nog volop meedeed in de strijd om de Topscorers Bokaal, viel vlak voor de tweede helft uit vanwege een blessure. Tijdens een fel kopduel ging het mis. Lokhorst moest het veld verlaten met een nare hoofdwond. Na een ziekenhuisbehandeling kon hij zich na afloop weer bij de kampioenen aansluiten. Net als bij opponent Dennis Calkhoven van vv Heerde bleef de doelpuntenteller van Stefan Lokhorst steken bij 26 stuks. Calkhoven wint de beker echter omdat hij de meeste doelpunten per wedstrijd heeft gemaakt (vier goals in tegenstelling tot drie goals bij de speler van SV Epe, red.).

Nog even de andere uitslagen op een rij. De zaterdagploegen uit deze regio hebben het volgens Vinke uitstekend gedaan. Hatto-Heim is kampioen geworden en speelt volgend seizoen in de twee klasse. Maar vv Heerde, WZC, SEH, vv Hattem en vv Oene spelen allemaal nacompetitie voor een eventuele promotie. Dat is een prachtig resultaat dat volgens Vinke nog nooit is voorgekomen. Vevo won de laatste wedstrijd van het seizoen tegen buurman WZC met 2-1. William Albers en Jonas Faber scoorden voor Vevo en Henk Boerdam voor WZC.

Vv Heerde had geen enkel probleem met de Veluwse Boys. De Heerdenaren wonnen met 4-1. De doelpunten kwamen van Daan Nijmeijer (twee maal), Niek Wijenberg en Corstiaan Altenburg. De ploeg kreeg geen kaarten. Hatto-Heim won met 3-1 van BAS. De doelpunten kwamen van Wart Willemsen, Einathan van Dijk en Bas Behrens. Buurman vv Hattem speelde 3-3 tegen DSV. Ramon Flokstra en Wesley van Winsum (twee treffers) maakten de goals. Vios, dat een moeilijk seizoen heeft gehad, won overtuigend met 0-4 bij Hulshorst. De doelpunten kwamen van Jaron Dijksterhuis (twee maal), Mehmet Akalin en Jeroen Koldenhof. Vv Oene won de laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-0. De doelpunten in deze wedstrijd tegen Swift ‘64 kwamen Wijnand van Eek en Jesse Teeuwen. SEH en EZC’84 leden allebei een nederlaag. SEH bij kampioen EFC met 3-0 en EZC’84 bij Prins Bernhard met 3-2. De Eper doelpunten kwamen allebei op naam van Dennis Aldemir. Kcvo won thuis van Warnsveldse Boys met 2-1. Daarmee zijn de Vaassenaren winnaar geworden van de laatste periode. De belangrijke Vaassense doelpunten kwamen van Melvin Balk en Edwin Stegeman. Sv Vaassen verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 5-0. Ook vv Emst verloor zijn laatste wedstrijd. Tegen TKA werd het 3-5. Raoul Gerrits, Lorenzo van Gortel en Jesper Timmer maakten de Emster treffers.

Bekers
Voetballiefhebber Arend Vinke uit Epe heeft elke week de uitslagen bijgehouden van alle eerste voetbalteams van de gemeentes Epe, Heerde en Hattem. Hij noteert de uitslagen, maar ook het aantal gescoorde doelpunten en de uitgedeelde rode (vijf strafpunten) en gele (twee strafpunten) kaarten. De Fair Play Cup en de Topscorers Bokaal worden binnenkort door Vinke uitgereikt. De bekers zijn gesponsord door Media Magneet, www.mediamagneet.nl. Hieronder volgt nog even de eindstand van het voetbalseizoen 2021-2022 op een rij.

Eindstand Topscorers Bokaal ’21-‘22
1. Dennis Calkhoven, vv Heerde (26 doelpunten)
2. Stefan Lokhorst, SV Epe (26)
3. Daan Nijmeijer, vv Heerde (20)
4. Jasper Mosterd, vv Oene (16)

Eindstand Fair Play Cup ’21-‘22
1. SV Epe (45 strafpunten)
2. Vv Heerde (47)
3. Sv Wissel (50)
4. WZC (52)