Bij EFC was het na afloop tijd voor groot feest, SEH feliciteerde de opponent (zie foto) en kon met lege handen terugkeren richting Heerde. Foto: vv SEH

SEH veroordeeld tot nacompetitie na verlies

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdag in Ermelo op bezoek bij EFC ’58 tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Edwerd Schuring zag de thuisploeg daarmee op eigen veld kampioen worden, terwijl voor SEH nu met het oog op eventuele promotie de nacompetitie wacht.

SEH koos in de openingsfase voor een inzakkende tactiek. De ploeg had daar namelijk in het heenduel stevig succes mee bereikt tegen EFC ’58, toen het scorebord na 90 minuten spelen bleef steken op een 4-0 eindstand. Toch was het in de beginfase al af en toe oppassen geblazen, want er kwam meteen het nodige gevaar (zoals verwacht) van beide buitenspelers bij de thuisploeg.

Na een half uur spelen was het bingo voor de thuisploeg. Loos nestelde zich achter een vrije trap van circa 25 meter en nam het leder stevig op de pantoffel. De bal kreeg vlak voor doelman Van Leeuwen nog een vervelende curve, waardoor deze toch wel verrast werd en in de rebound verslagen werd door Jordao Lisapaly: 1-0.

Een forse domper voor Van Leeuwen en SEH. EFC ’58 bleef tot de thee aan toe drukken en Van Leeuwen reageerde nog een keer katachtig op een inzet van dichtbij en voorkwam daarmee een zekere goal, waardoor beide ploegen alsnog gingen rusten met een tussenstand van 1-0.

Na de rust had SEH nog wel de ambitie om een periode alles op alles te zetten, maar toen op sportpark Molenbeek de marge inmiddels drie was in het voordeel van de thuisploeg, was ook het duel in Ermelo gespeeld. Mark Zandvliet zag daarvoor een afstandsschot nog gekeerd worden door de EFC-doelman.

Trainer Schuring wisselde een aantal maal met het oog op de nacompetitie en eventuele schorsingen, waardoor het tempo in het duel tot een dieptepunt daalde. EFC ’58 had veelal de bal, het meeste gevaar bij de thuisploeg moest nog steeds weg komen van Loos en of Priem.

Van Leeuwen had inmiddels zijn foutje van de eerste helft meer dan goed gemaakt met een aantal klasse reddingen, maar een klein kwartier voor tijd moest hij dan alsnog voor de tweede keer capituleren. Nu was het wel bingo voor Priem, hij schoot hard raak in de voor hem linker-onderhoek en EFC ’58 nam alvast een voorschot op het eindsignaal en dus de titel.

De uitstekende scheidsrechter Zander Pouls die het duel en de belangen uitstekend aanvoelde stond in de 90e minuut nog een wat makkelijk gegeven vrije trap toe aan de thuisploeg. De bal werd fraai op de deklat gekruld en in de rebound van dichtbij binnen geschoten door Lisapaly (zijn tweede van de middag uit een rebound): 3-0. Dat was ook de eindstand.

SEH opent de nacompetitie aanstaande zaterdag, dan moet het in eigen huis tegen FC Lienden. Aanvang van het duel op sportpark de Eeuwlanden is uiteraard 14.30 uur. Publiek is meer dan van harte welkom om de ploeg van trainer Edwerd Schuring te ondersteunen!