Winnaars bostoernooi
Winnaars bostoernooi Foto: Hattem Pétanque

Petanque in het bos

Sport Ingezonden

Veel teams hadden zich ingeschreven om een poging te wagen de wisselbeker van het bostoernooi van Hattem Petanque te veroveren. Een groots evenement dat na twee jaar van afwezigheid weer kon plaatsvinden. Het is voor de vereniging een enorme klus om alles in het bos zo te realiseren dat iedereen voorzien kan worden van eten en drinken e.d. maar de inzet wordt door iedereen enorm gewaardeerd. Samen met die vele vrijwilligers zorgde de meer dan 100 spelers voor een gezellige drukte op de centrale plek vlak bij de Leemcule. Ieder triplette moest in vijf wedstrijden proberen de problemen van het bos zien te overwinnen om de boules zo dicht mogelijk bij het but te krijgen. Spannend en soms frustrerend en/of verrassend, maar altijd sportief.
De teams waren verdeeld over 2 poules en aan het einde van de dag moest het beste team van iedere poule in de finale uitmaken wie er de wisselbeker mocht meenemen.
Alles was uitstekend voorbereid, zodat Marleen de uitslagen efficiënt konden verwerken en er vlot kon worden gespeeld.
De finale tussen het team van `t Zwijntje en dat van PV Gouda eindigde in een 13-3 voor het team van Gouda zodat zij zich boskampioen 2022 mogen noemen.

Uitslag poule blauw:
1. Hietbrink / van Bilzem / Biesheuvel - `t Zwijntje
2. Baijens / v Gellekom / Koolwijk - mix
3. de Maar / La Faille / Smit - De But 84
4. Brinks / Kamphuis / Excalto - `t Zwijntje

Uitslag poule geel:
1. v Nieuwenhuizen / Tabben / Stok - PV Gouda
2. Ruijsch / Stöver / de Bruin - Hattem Petanque mix
3. Heideveld / Koorman / Saurel - mix
4. Zwiers / Gruter / Zwiers - Zuiderboeltje

Foto’s en uitslagen op www.hattempetanque.nl