Een aanval van de v.v. Heerde
Een aanval van de v.v. Heerde Foto: eigen foto

v.v. Heerde laat bij WZC dure punten liggen in de titelstrijd (2-2)

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

v.v. Heerde heeft dure punten laten liggen in de titelstrijd 4C. In de derby tegen WZC kwamen de geel-zwarten niet verder dan 2-2. Voor Heerde was dat een teleurstellende uitslag, zeker gezien het feit dat de ploeg in blessuretijd drie 100% kansen kreeg om de overwinning toch nog binnen te slepen. Dennis Calkhoven maakte deze middag beide treffers voor Heerde.

Heerde starte niet goed in Wapenveld, het kreeg het 1e kwartier weinig grip en WZC was enkele keren gevaarlijk met opportunistisch spel. Na ruim een kwartier lukte het Heerde wel om voetballend onder de druk van WZC uit te komen. En als dat lukte, waren er enorme ruimtes. Corstiaan Altenburg profiteerde in de 25e minuut van die ruimtes met een rush en bediende de diepgaande Dennis Calkhoven met een steekbal. Calkhoven hield zijn hoofd koel en schoot buiten bereik van de keeper binnen, 0-1. Heerde bleef in de restant de bovenliggende partij zonder dat het veel kansen opleverde. Op slag van rust was Heerde wel dichtbij de 0-2. Een corner van Altenburg werd ingekopt door Calkhoven, maar de bal werd op de doellijn weggekopt door  WZC. Ruststand 0-1.

Heerde leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar binnen het uur stond er in plaats van 0-1 ineens 2-1 op het scorebord. in de 55e minuut leed Heerde balverlies op het middenveld en was het Mike Nijland die WZC met een mooi afstandschot op gelijke hoogte bracht. Amper 5 minuten later kopte Doppenberg WZC zelfs op voorsprong vanuit een corner 2-1. Heerde moest weer aan de bak. De wedstrijd ging in deze fase gelijk op. Na ruim 70 minuten spelen kwam Heerde op gelijke hoogte, een verre ingooi van Mike Bronsink belande voor de voeten van Dennis Calkhoven die zijn 2e van de middag kon binnenwerken, 2-2. Dit doelpunt was tevens het startsein voor Heerde om volle bak voor de overwinning te gaan.

Daar kreeg Heerde ook kansen voor, hele grote kansen. In de 85e minuut passeert Daan Nijmeijer zijn directe tegenstander. Zijn voorzet belandt op circa vijf meter voor het doel voor de voeten van Corstiaan Altenburg. Altenburg schiet echter wild over. Heerde kreeg ook in de blessuretijd nog kans op kans. Stormram Chris van Manen was twee keer erg dicht bij een treffer en ook Maarten Tuin kreeg een grote kans om alsnog de drie punten veilig te stellen voor Heerde. In de tussentijd kwam Heerde ook een keer goed weg toen WZC in de counter de lat raakte met een lobje.

Na 90 minuten en behoorlijk wat blessuretijd waren de druiven zuur voor de Heerdernaren. Het punt werd door WZC als een overwinning gevierd omdat zij nu zeker zijn van de 4e plek en daarmee nacompetitie veilg stelden. Meevaller voor Heerde was dat ook buurman SEH deze middag verrassend gelijk speelde. Het is daardoor EFC uit Ermelo die de beste papieren heeft om de titel op de slotdag binnen te halen. Ook plek 2 is echter van belang om een beter vertrekpunt te hebben in de nacompetitie. Heerde zal volgende week dus alles moeten geven in de laatste thuiswedstrijd tegen Veluwse Boys, aanvan 14.30 uur