Speler van het Jaar Mehmet Ali Akalin Foto: Bertus van den Oosterkamp

Alles nog in eigen hand.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Ondanks nederlaag alles nog in eigen hand | c.s.v. VIOS

Een sobere sfeer op Sportpark De Kouwenaar afgelopen zaterdag: de vlag halfstok en geen muziek. Trouw lid Willy Liefers is overleden.Willy is ruim 53 jaar lid geweest van VIOS. Willy is lang actief geweest als speler en heeft zich daarnaast veelvuldig en langdurig ingezet als vrijwilliger. Reden om de wedstrijd te beginnen met een minuut stilte.

De mannen van VIOS weten wat hen te doen staat vandaag: 3 punten in Vaassen houden. Want winst voor VIOS & verlies voor HTC betekent behoud in de derde klasse. Toch ontbreekt de scherpte in de eerste minuten en het eerste schot van BAS, tegenstander vandaag, verdwijnt achter de keeper van VIOS: 0-1. Er wordt gestreden voor een gelijkmaker, maar BAS houdt de boel achterin goed dicht. Ruststand 0-1. In de tweede helft lukt het Jaron Dijksterhuis van VIOS de gelijkmaker te scoren. Vrij snel daarna scoort BAS zijn tweede doelpunt: 1-2. Het blijkt een moeizame pot voor VIOS en BAS scoort nog tweemaal. Eindstand 1-4.

HTC verliest van Swift ‘64, wat betekent dat VIOS volgende week bij een gelijkspel tegen Hulshorst verzekerd is van behoud in de derde klasse.

De laatste thuiswedstrijd van VIOS verliep moeizaam en ook de eindstand was teleurstellend. Toch werden na de wedstrijd de zinnen verzet en was er ruimte voor een feestelijke afzwaai en de uitslag van de verkiezing van speelster en speler van het seizoen. Er werd afscheid genomen van Dennis de Jong. Na tien jaar bij VIOS in het eerste te hebben gespeeld keert hij terug naar zijn oude honk, c.s.v. Apeldoorn, om in een vriendenteam te gaan spelen. Tevens werd er afscheid genomen van Quincy Werinussa, hij speelde zes jaar bij vios, afwisselend in het eerste en in het tweede elftal.

Erik Koldenhof heeft de laatste weken een belangrijke dienst bewezen aan het eerste elftal, maar ook hij zal in het nieuwe seizoen weer voetballen in een vriendenteam.

Bij de dames van Vios 1 werd Sarah Ronner uitgeroepen tot speelster van het seizoen. Bij de mannenselectie was het Mehmet Ali Akalin die tot speler van het seizoen gekozen werd.

Als dank aan alle supporters werden, door de spelers, voor de wedstrijd bloemen uitgedeeld en na de wedstrijd -kosteloos- een Rad van Avontuur gehouden. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de selectie van VIOS.