Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sneller en goedkoper internet abonnement mogelijk in Heerde?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Met de almaar stijgende prijzen voor energie en boodschappen zoeken veel mensen naar alternatieve manieren om te besparen. Iets dat bij veel gezinnen maandelijks van de rekening wordt afgeschreven is het internet abonnement. Kijk jij daar al tijden niet meer naar op of om? Goede reden om eens te vergelijken, want de kans is groot dat jij op jouw adres in Heerde flink wat kunt besparen!

Vergelijken en welkomstkorting pakken

De truc om te besparen op je internet abonnement zit hem simpelweg in het overstappen. Wanneer je al jaren aangesloten zit bij dezelfde provider dan betaal je vaak de volle mep. Zonde, want aanbieders willen jou maar wat graag overhalen om je als klant te krijgen en dat resulteert in flinke welkomstkorting. Die loopt op tot zeker €25 per maand in het eerste half jaar van je nieuwe abonnement.

Doe de postcode check

Om snel te achterhalen wat je kunt besparen, maak je gebruik van een vergelijker als ProviderCheck. Daar vul je je postcode in en binnen een minuutje zie je alle aanbiedingen op jouw adres. Bovendien doet deze website er vaak ook nog extra cashback bovenop. Dit alles kan je honderden euro’s per jaar besparen. Zonde om te laten liggen. Overstappen is daarnaast binnen een mum van tijd geregeld. Je hoeft slechts je gegevens door te geven bij je nieuwe provider en die regelt via de overstapservice zelfs het opzeggen van je oude abonnement.

Sneller internet voor minder geld

Door die welkomstkorting kan het zomaar zijn dat je ook nog eens voordeliger uit bent voor een sneller abonnement. En dat is wenselijk in een tijd waarin we met steeds meer apparaten online gaan. Door internet zwaarder te belasten, bijvoorbeeld door gelijktijdig streamen, videobellen, het gebruik van smart apparaten en verlichting, et cetera, kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. In de vergelijker zie je ook direct of er glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres en wat de beste deals zijn. In gemeente Heerde is deze razendsnelle verbinding namelijk op veel plekken mogelijk, zelfs in het buitengebied van Noordoost Veluwe.

Combineer met tv voor extra voordeel

Naast de korting hebben de providers nog wat extraatjes voor je in petto. Het voordeel is het grootst wanneer je internet combineert met tv (en eventueel bellen: Alles-in-1). Zo ontvang je bijvoorbeeld een gratis smartphone, smart tv of sporthorloge cadeau. Ook krijg je bij verschillende aanbieders abonnementen op streamingsdiensten. Denk aan Netflix, Videoland, Viaplay en Canal+ Films & Series. Het aanbod is wisselend, dus check zeker de vergelijker om te zien wat de deals van het moment zijn.

Koppel je smartphone abonnement

En er is nóg meer! Wie slim bespaart die sluit zijn of haar smartphone abonnement af bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Denk aan KPN, Ziggo (Vodafone) en Budget Alles-in-1. Bij deze laatste krijg je zelfs korting op energie. Per provider staan er andere deals voor je klaar. Het kan gaan om korting op je smartphone abonnement, of om gratis data en belminuten. Check dus zeker even wat voor jou het meest relevant is.

Steeds weer overstappen

Wanneer je overstapt dan zit je een bepaalde periode vast aan je nieuwe abonnement, vaak één of twee jaar. We raden je aan om de einddatum van je abo alvast in je agenda te zetten. Grote kans dat het na die periode opnieuw loont om over te stappen, zodat je weer opnieuw kunt genieten van de welkomstvoordelen die die nieuwe provider jou te bieden heeft. We wensen je veel succes met besparen!