De opkomst van beide ploegen in Barneveld.
De opkomst van beide ploegen in Barneveld. Foto: vv SEH

Handvol doelpunten voor SEH tegen hekkensluiter

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft dinsdagavond, tijdens een midweekse speelronde, eenvoudig gewonnen in en tegen Barneveld. Tegen de hekkensluiter uit 4C wisten de Heerdenaren vijf doelpunten te maken. In de slotfase maakte de thuisploeg nog een eretreffer: 1-5.

SEH, spelend in het zwarte uittenue, wist dat het met een vroeg doelpunt de wedstrijd snel kon beslissen en zichzelf daardoor een onbezorgde avond kon bezorgen. Al na drie minuten raakte Robert-Jan van den Hoek het aluminium. Het vizier stond aanvankelijk nog niet op scherp. Ook niet bij de nodige corners en vrije trappen die genomen mochten worden op de speelhelft van de thuisploeg.

Na twintig minuten spelen is het dan toch raak. Een cornerbal van links van Jeremy van de Beek wordt teruggekopt door Vonderman. Rick Zandvliet kopt het leder over de doelman heen: 0-1. Een minuut of vijf later vrijwel hetzelfde recept: corner van links, ingekopt door Vonderman en uiteindelijk was er een rebound. Het doelpunt wordt gegeven aan de captain, Michiel de Gooijer.

Na goed een half uur spelen krijgt SEH een terechte strafschop, nadat de diepgaande Veldman werd gehinderd. Vonderman ging als specialist achter de bal staan en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 0-3. Dat bleek ook de ruststand. Rick Zandvliet werd vlak voor de rust nog vervangen door de jarige Harmen van Oene.

In het tweede bedrijf blijft SEH de bepalende ploeg, zonder heel groots te spelen. Al snel komt Davy Bax in het veld voor Jeremy van de Beek. Na een paar minuten levert diezelfde Bax een fraaie voorzet af, Rowin Moerenhout knikt binnen: 0-4.

Het spel werd slordiger, heel leuk was het niet meer om naar te kijken voor de toeschouwers. Barneveld beet wat meer van zich af. Toch was het SEH dat nog een keer wist te scoren: wederom was het Vonderman met een droge schuiver in de verre hoek: 0-5.

Schuring voerde op driekwart wedstrijd een drievoudige wissel door: de jonge talenten Luka Khabuliani, Jochem Tellegen en Anand Gruben kwamen in het veld voor Christijan Vonderman, Rowin Moerenhout en Owen Niemeijer. Door die vele wijzigingen werd het spelbeeld er alleen niet beter op.

Barneveld maakte met nog zo’n kwartier te spelen toch nog een eretreffer. Verdediger Gruben kon niet voorkomen dat Ezra Nahumury van dicht bij het doel kon uithalen: 1-5. Vlak voor het einde was Van Oene nog in de buurt van een treffer. Scheidsrechter Smeenk, die eenmaal geel had uitgedeeld aan een speler van Barneveld, kon zo gerust affluiten.

SEH doet dus wat het moet doen en wint eenvoudig van Barneveld. Nog vier finales voor de koploper in 4C, waarvan één derby. En die is zaterdag om 17.00 uur tegen VEVO. Wees welkom op De Eeuwlanden voor de wedstrijd en muzikaal vermaak van Gerben Tijssen!