Tijdens het duel werden vijf gele kaarten uitgedeeld.
Tijdens het duel werden vijf gele kaarten uitgedeeld. Foto: vv SEH

Puntendeling voor SEH in derby tegen WZC

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft een punt overgehouden aan de derby tegen WZC uit Wapenveld. Op het eigen Sportpark de Eeuwlanden kwam de ploeg van trainer Edwerd Schuring tegen de Wapenvelders niet verder dan 1-1. En daar konden beide kampen wel mee leven na afloop.

De eerste commotie op het veld ontstond na een dik kwartier spelen, toen Burgmeijer smerig doorging op Van den Hoek: arbiter Wildeboer deed het ‘slechts’ af met geel, mogelijk vond hij het te nog te vroeg in het duel voor zwaardere sancties.

Na een half uur spelen dacht WZC op voorsprong te komen. Uit het niets werd een vrije trap van Kroes via de kop tot doelpunt gepromoveerd, maar assistent Houtman constateerde daarbij buitenspel en/of een overtreding: Wildeboer steunde de grensrechter in zijn beslissing en keurde het doelpunt af.

Die voorsprong kwam er in minuut 45 alsnog, toen Doppenberg (opnieuw met het hoofd uit een standaardsituatie) binnen kon werken: 0-1 voor WZC op een voor die ploeg wel erg gunstig moment.

SEH dacht binnen de minuut alweer op gelijke hoogte te komen via Veldhuis, maar nu was het de assistent aan de andere kant die buitenspel zou hebben gesignaleerd, waardoor nu het Heerder feestje niet door kon gaan en beide ploegen gingen rusten met 0-1.

Eén wissel in de rust bij SEH, waar Joël Veldman in het veld kwam voor Dennis Bijsterbosch. Al snel trok de thuisploeg vervolgens het initiatief naar zich toe en volgde de meer dan verdiende gelijkmaker. Sven Veldhuis kon in minuut 52 vanaf de midden Van den Hoek wegsturen, die op snelheid en voetbalintelligentie het won van zijn directe tegenstander en doelman Bos kansloos liet: 1-1.

De wedstrijd weer in evenwicht, SEH kon jacht gaan maken op een voorsprong en was in die fase ook beduidend beter dan WZC, wat niet meer van de eigen helft af kwam en slordiger begon te spelen.

Na 55 minuten was Veldman het eindstation van een fraaie aanval en schoot hij de 2-1 tegen de touwen op aangeven van Veldhuis. De Eeuwlanden ontplofte, maar opnieuw was het assistent Jager die zijn vlag omhoog stak en gelijk kreeg van de matig fluitende Wildeboer.

De stand bleef dus hangen op 1-1 en die kwam in de laatste fase van het duel ook niet echt meer in gevaar. SEH had haar dag niet en maakte te weinig juiste keuzes in het veelvuldige balbezit, terwijl WZC de voetballende capaciteiten ontbeerde om gevaarlijk te kunnen worden. Uiteindelijk floot scheidsrechter Wildeboer na vier minuten blessuretijd af.

Aanstaande zaterdag staat de ploeg van SEH een lastige uitwedstrijd te wachten in Garderen. Om 14.30 uur is dan Veluwse Boys de tegenstander.