Een goede aanval van de v.v. Heerde
Een goede aanval van de v.v. Heerde Foto: Henk Friederichs

v.v.Heerde herpakt zich weer na domper vorige week

Sport Ingezonden

Voor Heerde stond de uitwedstrijd tegen Prins Bernard uit Uddel op het programma, deze ploeg verraste laatst nog titelkandidaat EFC door deze met 2-1 te verslaan.

Op een nostalgisch sportpark met echt gras begon Heerde voorzichtig aan de wedstrijd en moest goed op de hoede zijn voor de counters van Pris Bernard.

Heerde bleek niet scherp genoeg in de afronding waardoor het lang een wedstrijd werd met afwachtend voetbal.

In de 40e minuut kwam Heerde op voorsprong door een terecht gegeven strafschop die prima werd benut door Nick Wijenberg.

Helaas kon de scheidsrechter van dienst het tempo niet bijhouden waardoor van afstand werd gefloten waardoor er zeer warrige beslisingen werden genomen.

De 2e helft kwam Heerde prima uit de kleedkamer en gaf Prins Bernard niet de gelegenheid er meer gevaarlijk uit te komen.

Via een aantal goed lopende aanvallen over links kreeg Heerde steeds meer mogelijkheden en uit een van deze scoorde Daan Nijmeijer de 2-0 door goed voorbereiden van Costiaan Altenburg.

De wedstrijd was gespeeld en het mooiste doelpunt van deze middag werd gemaakt door invaller Max de Rooy door van afstand de bal in het dak van het doel te plaatsen 0-3.

De opluchting was na afloop groot door deze overwinning en nu zullen we ons moeten opmaken voor een aantal belangrijke wedstrijden waarvan a.s. zatredag tegen VEVO uit Veessen