Afbeelding
Danilla en Bart Töpfer

Vita in Wapenveld bestaat 1 jaar

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

WAPENVELD- Op Koningsdag, woensdag 27 april, bestaat Vita in Wapenveld één jaar. 

Voor Danilla Töpfer is met de opening van haar eigen horecazaak een droom uitgekomen. “Al van jongs af aan heb ik geroepen dat ik ooit een eigen koffiezaak wilde hebben.” Eerdere plannen om in Wapenveld iets te beginnen, liepen helaas op niets uit. “Maar het bleef kriebelen. We gaan zelf graag ergens een lekkere koffie drinken en dat misten we hier in Wapenveld. Ik zag het als een mooie uitdaging om dat in Wapenveld te realiseren.” Danilla is dan ook een echt horecamens, of - zoals haar man Bart zegt - een ‘koffiemens’. Zo is ze officieel barista. “Al vanaf mijn 13e werk ik in de horeca. Eén ding wist ik zeker; ik wilde hoe dan ook iets voor mezelf beginnen. Ik vind het leuk om keihard te werken en mensen tevreden te stellen. Ik heb zoveel ervaring opgedaan en heb heel duidelijk voor ogen hoe ik iets wil. In mijn eigen zaak kan ik het echt op mijn manier doen.” De start was op zijn zachts gezegd lastig. “We hadden net alles getekend en toen bleek ik zwanger. Vervolgens kwam Corona er ook nog eens bij. Toen hebben we gezegd; vanaf nu kan het alleen maar beter gaan”, lacht Danilla. Ze voelde zich gelukkig gesteund door de Wapenvelders. “Iedereen reageerde zó enthousiast, we moesten vooral volhouden. En heel eerlijk: ik heb echt een superteam. Ik heb veel flexibiliteit van ze gevraagd; maar ze stonden allemaal voor Vita klaar, zo fijn.” 

Laagdrempelige daghoreca

Een laagdrempelige daghoreca, waar mensen niet alleen terecht kunnen voor een goede koffie en iets lekkers, maar óók voor een praatje. Dat was wat Danilla voor ogen had. “Dat heeft door Corona wel echt op gang moeten komen”, zegt ze daarover. “Maar wat ik zo leuk vind: vanuit Rehoboth komen ze nu wel eens hier naar toe om koffie te drinken. Op het plein maken ze dan ook een praatje met anderen. Dat maakt het allemaal zo gezellig!” 

Of het nu gaat om een goede koffie met lekker gebak, een vers belegd broodje of high tea: het kan allemaal bij Vita. “Ik heb bewust een kleine kaart. Ik wil voedselverspilling voorkomen en dat heb je wel snel met een uitgebreide kaart. Tegelijkertijd geldt ook: wil je iets buiten de kaart om? Dan regel ik dat. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk; het is zo divers. Met onze open keuken kan ik van alles klaarmaken, en tegelijkertijd ook gezellig kletsen met de klanten. Ik kan hier alles doen wat ik leuk vind!” Danilla neemt producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers af. Een voorbeeld van een leuke lokale samenwerking is ook die met Zoethout; verschillende gebakjes worden gemaakt door cliënten van Zoethout. Ook zijn de plateaus en menukaarthouders door de cliënten vervaardigd.

Het 1-jarig bestaan op Koningsdag krijgt een feestelijk tintje: Vita start dan met ijsverkoop. “Vorig jaar hadden we hier niet het personeel voor, maar was er wel veel vraag naar. Daarom gaan we hier nu sowieso mee starten”, vertelt Danilla. Daarnaast komt er een springkussen voor de kinderen en zijn er spelletjes. “En ik ga lekkere oranje soezen maken”, voegt Danilla toe.

Moederdagactie

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een Moederdagactie. “je kunt bij ons een Moederdagpakket bestellen, bestaande uit een heerlijk ontbijt met een mooie roos erbij. Zo ben je in één keer klaar. Het ontbijt bevat onder meer vers afgebakken roombotercroissants, belegde broodjes, zoetigheden, jus d’orange en een smoothie. Bij de luxe variant doen we er ook een heerlijk flesje bubbels bij.” Kijk voor meer informatie, en om te bestellen, op de website www.vitawapenveld.nl.