Afbeelding
Aangeleverd

Kiezen voor een opblaasbaar of frame zwembad?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tijdens de zomer wordt het soms aardig warm. Dan is het uiteraard lekker om in een zwembad verkoeling op te zoeken. Daarvoor hoef je niet ver van je huis te zijn. Als je een zwembad in je tuin hebt tenminste. Dat kan een opblaasbaar zwembad zijn of een frame zwembad. Die keuze is aan jou. Maar wanneer kies je voor welke variant? Daar vertellen we je meer over. Zorg hoe dan ook dat je weet hoe veel ruimte je hebt voor een zwembad in je tuin voordat je je keuze maakt. De ruimte is natuurlijk de belangrijkste basis.

Gemak met een opblaasbaar model

Een opblaasbaar zwembad is gemakkelijk op te zetten, maar vooral gemakkelijk weer op te bergen. In kleinere tuinen is dit wel zo fijn. Dan kun je als het niet al te heet is er altijd voor kiezen om je zwembad op te bergen en de ruimte in je tuin anders te benutten. Een opblaasbaar zwembad is doorgaans ook kleiner dan een frame zwembad en vooral minder diep. Als je kleine of jonge kinderen hebt, is een opblaaszwembad misschien veiliger en voldoende voor de kinderen. Het nadeel is natuurlijk wel dat een opblaaszwembad lek kan gaan of leeg kan lopen.

Stevigheid met een frame zwembad

Helaas kan ook een frame zwembad lek gaan door beschadigingen. Dat is niet fijn, maar vaak gelukkig snel te repareren. Bovendien hoef je het zwembad daarna niet opnieuw op te blazen. Frame zwembaden zijn doorgaans vrij stevig en kunnen dus een poos mee. Een frame zwembad past dus goed in grote tuinen. Bovendien is een dergelijk exemplaar soms diep genoeg om te kunnen zwemmen in plaats van alleen maar in het zwembad te liggen. Het nadeel van een frame zwembad is dat het op- en afbouwen van het zwembad niet iets is dat je dagelijks wilt doen. Het frame zwembad blijft dus vaak langer staan.

Extra’s accessoires

Bij een frame zwembad doe je er verstandig aan om direct wat extra accessoires te kopen. Omdat je zwembad langer blijft staan, houd je met een filterpomp bijvoorbeeld eenvoudig het water schoon. Daarnaast is een ladder om het zwembad in te komen vaak fijn. Een dieper zwembad betekent namelijk ook een hoger zwembad. Daar klim je niet zomaar in. Wat betreft het water schoon houden is een afdekzeil een handige accessoire. En een grondzeil helpt voorkomen dat je zwembad beschadigt.