Afbeelding
.

Meer grip op de weg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

WEZEP- Wie nu nog met gladde banden rijdt, doet er goed aan om die zo snel mogelijk te vervangen voor all-season banden. Michel van Raalte van Banden Service Wezep regelt het in een oogwenk. 

Tien jaar geleden begon Michel van Raalte zijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is autobanden: Banden Service Wezep (BSW). “De meeste klanten komen uit de directe omgeving, maar ik wil mij ook richten op klanten uit de wijde regio. Mijn bedrijf is makkelijk te bereiken vanaf de A28 en heeft eigen parkeergelegenheid voor de deur. Er wordt de laatste jaren steeds vaker gekozen voor zogenaamde all-seasonbanden. De naam zegt het al: deze banden zijn het hele jaar door te gebruiken. Waarom zou je hier voor kiezen in plaats van banden die specifiek gemaakt zijn voor een bepaald seizoen?”, Michel legt uit dat de all-seasonbanden, ook wel all-weatherbanden genoemd, vooral geschikt zijn voor automobilisten die alleen in Nederland rijden, niet met de auto op wintersportvakantie gaan. “De 4-seizoenenbanden zijn heel praktisch, want een bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar door, bij hoge en bij lage temperaturen, voldoende grip op de weg. Ga je echter wel op wintersport, dan is een goede set winterbanden een beter alternatief.”

“Nieuwe banden moeten voorzien zijn van een label” vervolgt Michel. “Hierdoor kan de consument zien waaraan de band voldoet als het gaat om rolgeluid, brandstofgebruik en om de prestaties. Onze leverancier heeft veel op voorraad. Zowel A-merken als kwalitatief goede goedkopere merken behoren tot het assortiment. Hierdoor kunnen wij alle merken en maten leveren tegen zeer scherpe tarieven. De levertijd is doorgaans maar één werkdag en soms kunnen de banden zelfs dezelfde dag nog geleverd worden.”

“Bel gerust voor meer informatie”, besluit Michel. BandenService Wezep, Bovenheigraaf 133A, 8091 BT Wezep. Info: 038-3759277, www.bswbanden.nl en Facebook.