Afbeelding
Maarten de Groot

Bierkaas met 5-granen tripel uit Epe

Partnerbijdrages

EPE- Een smaakvolle samenwerking tussen ‘De Alexanderhoeve Epe’ en het Epe Bier Collectief heeft een Eper bierkaas opgeleverd. 

Richard Barnhoorn van De Alexanderhoeve Epe heeft Kaasboerderij Olieman in Driebruggen?de opdracht gegeven om een boerenkaas te laten maken?waarin de Midas, een tripel van 9% van het Epe Bier Collectief, is verwerkt. Deze Midas is gebrouwen met 5 granen: tarwe, spelt, rogge, haver en gerst. Tijdens de bereiding van de kaas wordt de wrongel (kaas in een vroeg stadium) verrijkt met de Midas.?”In een kaas van zo’n zes kilo zit ruim één liter bier. De smaak is vol en rijp en het 5-granen karakter van de Midas?zijn duidelijk te onderscheiden. Het is een heerlijke hoppige volle kaas geworden: erg bijzonder en vooral lekker. Er is maar 60 kilo gemaakt, dus deze bierkaas is zeer beperkt verkrijgbaar bij de Alexanderhoeve in Epe.”