SEH 1, seizoen 2021-2022
SEH 1, seizoen 2021-2022 vv SEH

Knappe zege van SEH op Harskamp

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft zaterdagmiddag een fraaie overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ moesten de mannen van trainer Edwerd Schuring het opnemen tegen Harskamp. Lange tijd ging het duel gelijkop, maar een rode kaart voor de keeper van de uitploeg en twee doelpunten vlak daarna van de blauw-witten uit Heerde waren bepalend voor de zege: 3-1.

Op een nagenoeg leeg en (door het weer) troosteloos sportpark maakten de beide ploegen er een boeiende partij van. Harskamp voetbalde veel over de grond en zocht via de buitenspelers de aanval. SEH deed het juist met lange ballen en lepe passjes tussen de linies door. Joël Veldman was in de beginfase in de buurt van een voorsprong, maar zag de ver uitkomende doelman De Geit de bal keren.

Na ongeveer een kwart duel kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een vrije trap, waarbij Christijan Vonderman een gele kaart kreeg, stond spits Jeroen Cramer vrij in het strafschopgebied. Hij kopte de bal op fraaie wijze binnen: 0-1. Enkele minuten later zag dezelfde speler zijn bal net naast gaan. Lang kon Harskamp echter niet profiteren van de voorsprong. Een lange bal van Vonderman werd op waarde geschat door Sven Veldhuis. Hij schoot de bal knap langs de keeper: 1-1. Daarna golfde het spel over en weer, maar werd er voor de rust niet meer gescoord.

Na de thee kwam Harskamp sterker uit de kleedkamer. De uitploeg was duidelijk op zoek naar de voorsprong. Doelman Barneveld reageerde attent op een poging van topscoorder Rijlaarsdam en moest meerdere keren handelend optreden. Aan de andere kant zag Vonderman zijn zwabberbal van afstand met moeite gestopt worden door de doelman. De rebound was voor Veldman, maar hij kopte de bal in kansrijke positie vlak voor het doel in de handen van keeper De Geit.

Lange tijd leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Hoewel beide ploegen echt wel mogelijkheden kregen, werd er maar niet meer gescoord. Tot het laatste kwartier aanbrak. Een diepe bal was voor Dennis Bijsterbosch en hij werd buiten het strafschopgebied onderuitgehaald door doelman De Geit, die met een directe rode kaart kon inrukken. Nadat de reservekeeper van Harskamp plaats had genomen onder de lat, resteerde er nog een vrije trap voor Vonderman. Zijn poging bleef hangen in het strafschopgebied en Jeremy van de Beek wist de bal tegen de touwen te schieten: 2-1.

Niet veel later werd het zelfs 3-1. Een schitterend afstandsschot, van zeker 30-35 meter, van Christijan Vonderman dwarrelde zomaar snoeihard binnen. Daarmee was de wedstrijd met nog een kleine tien minuten spelen wel beslist. Tegenvaller voor SEH was nog het late uitvallen van Rowin Moerenhout met een blessure. Harskamp probeerde nog terug te komen, maar gescoord werd er niet meer.

Een knappe overwinning van SEH, dat hiermee de derde competitiezege op een rij pakt en het rechtstreekse duel met een concurrent wint. De Heerdenaren zijn mede dankzij deze zege nu terug te vinden op plek drie op de ranglijst. Volgende week staat er een uitduel tegen Prins Bernhard op het programma, maar het is de vraag of deze wedstrijd- gezien de nieuwe coronamaatregelen- nog doorgaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd!