Bas Behrens op weg na de 0-1. Gradus Dijkman

sv Hatto-Heim ging vandaag op bezoek bij ESC in Elburg.

Door de corona maatregelingen op een troosteloos Burgemeester Bode Sportpark zonder toeschouwers want die waren niet welkom.

Bij Hatto-Heim zaten vijf basisspelers op de bank , doordat ze lichte klachten hadden kon Marcel van Walderveen geen beroep doen op deze spelers.

Maar Marcel is bijzonder goed in puzzelen en er stond ook nu weer een prima team op het veld.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang , veel balbezit voor Hatto-Heim maar echte kansen waren er nog niet.

ESC speelde met defensief spel en probeerde zo Hatto-Heim het combineren een beetje tegen te houden.

Maar Hatto-Heim bleef domineren ,en tot de zestien meter gebied ging het prima.

ESC daartegen heeft in de eerste helft geen enkel schot gelost om zo Jorick Mensink aan het werk te zetten.

Het duurde ook tot de veertigste minuut dat Hatto-Heim er door kwam.

Bas Behrens zette goed door en speelde een paar spelers dol, en in het strafschopgebied stond hij oog in oog met keeper Thomas den Besten.

Met een mooi schot in de verre hoek zette Bas Hatto-Heim op 0-1.

Tweede helft was nog geen minuut onderweg of er kwam een grote kans voor Twan van Rijssen.

Een mooie voorzet vanaf links kon Twan net niet het doel inglijden.

ESC was gevaarlijk met de hoekschoppen en vrije trappen , door dat ze vrij lange spelers in de selectie hebben zitten.

Maar Hatto-Heim bleef met weinig moeite op de been.

De 2-0 was een prachtige opgezette aanval.

Keeper Jorick Mensink bereikte de ingevallen Ward Willemsen en mooie actie stuurde hij zijn tegenstander het bos in.

Zijn strakke voorzet werd door Bram Neuteboom hard ingeschoten.

Er was nog één grote kans voor de ingevallen Robin Metselaar, hij was nog geen minuut in het veld.

Hij kwam een teenlengte te kort voor de 0-3.

Paar minuten blessure tijd en de goed leidende scheidsrechter Pouls floot af voor het einde.

Hatto-Heim behaalde zo de achtste overwinning op rij en staat strak aan kop met vierentwintig punten.

Er waren vandaag in de derde klasse C drie wedstrijden afgelast door corona klachten onder de spelers.

Volgende week komt BAS uit Biddinghuizen op bezoek dat vandaag in de polderderby met 1-2 verloor van Swift’64.

Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek worden gespeeld.