Afbeelding
.

KCVO in de beker onderuit tegen VSCO’61

· leestijd 1 minuut Sport

VAASSEN- KCVO is er niet in geslaagd een ronde verder te komen in de knockout-fase van het bekertoernooi. Na een gelijk opgaande strijd verloor het in Oosterwolde met 3-1 van zaterdag tweedeklasser VSCO’61.

Reeds in de derde minuut kwam KCVO op voorsprong. Een snel uitgevoerde aanval mondde uit bij Daniël Hulleman die met een subtiel hakje Melvin Balk in stelling bracht. Deze liet met een bekeken schuiver de Oosterwoldse doelman kansloos (0-1). De gasten uit Vaassen waren in de eerste helft de betere ploeg en combineerden er lustig op los. Ze hadden al een paar mogelijkheden gehad voordat de thuisclub na een kwartier voor het eerst echt gevaarlijk werd. VSCO’61 hanteerde vaak de lange trap maar daar raakte de KCVO-verdediging niet van in de war. Een vrije schop was een prooi voor doelman Rico Bronsink. Daniël Hulleman kreeg aan de andere kant een reële kans maar zijn inzet ging rakelings naast. Melvin Balk was dichter bij een goal maar zijn knal spatte tegen de lat uiteen. In plaats dat het 0-2 werd was het na een tegenaanval wel raak. Een in de doelmond geplaatste bal werd niet voldoende weggewerkt en vanaf rand zestien werd de bal met een streep in de verre hoek geschoten (1-1). Sem Westra kwam na rust in het veld en KCVO begon goed aan de hervatting. Eerst kreeg Tom Tangelder een geweldige kans en even later leek het schot van Melvin Balk doel te treffen. Doordat de doelman de snelheid van de bal wat afremde kon de stroperige bal net voor de doellijn opgeruimd worden. Hierna kwam de thuisploeg wat meer opzetten en zette de wedstrijd langzaam maar zeker naar zijn hand. Dat resulteerde onder andere halverwege de tweede helft in een snelle aanval over links. In eerste instantie kon Rico Bronsink de bal nog keren maar in de herkansing had hij het nakijken (2-1). VSCO’61 had nu het betere van het spel en was niet van plan de voorsprong uit handen te geven. Het claimde zelfs een penalty maar de scheids wilde daar niets van weten. Duncan Leerkes en Nick Rozendal werden ingebracht maar konden het tij ook niet keren. Laatstgenoemde probeerde het wel een keer maar zijn schot was voor de keeper. Nog één keer was KCVO dicht bij een treffer maar de kopbal van Rick Beekman ging net naast. Het kwam tekort om er nog een gelijkspel uit te halen. In blessuretijd werd een foutieve terugspeelbal onderschept en in het lege doel geschoten (3-1) waardoor KCVO definitief uitgeschakeld werd in de bekercompetitie. Volgende week mag KCVO het in de reguliere competitie opnemen tegen Robur et Velocitas. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14.00 uur.