Logo Vios.

Vios eervol uit de beker.

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

VIOS EERVOL UIT HET BEKERTOERNOOI

Op dinsdagavond, 9 november speelde VIOS een bekerwedstrijd omdat het zich plaatste voor de volgende ronde. Het trof direct een hele zware tegenstander, NSC uit Nijkerk, een hoofdklasser.                                                  Op voorhand leek dat een kansloze missie te worden tegen en ploeg die drie niveaus hoger speelt.  Een nederlaag met 5 à 6 doelpunten verschil lag in het verschiet.

Onder leiding van assistent trainer Thomas Prins koos VIOS ervoor de huid zo duur mogelijk te verkopen.  Het veld werd klein gehouden en er werd heel geconcentreerd en scherp verdedigd. Hiermee ontspon zich een kat en muis spel dat zich vrijwel geheel afspeelde op de VIOS -helft. Opmerkelijk was dat de eerste counter van VIOS na een minuut of twintig direct resulteerde in de eerste gele kaart voor NSC. Het lukte de bezoekers niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Een eerste gevaarlijk afstandsschot vloog over het Vaassense doel. Nadat de wedstrijd zo’n 25 minuten was gevorderd volgende de ontwikkelingen zich in hoog tempo op.                                                                  Doelman Siebe Wiersma verrichtte allereerst een prima redding op een afstandsschot. Even later bereikte zijn verre uittrap via een tussenstation aanvoerder Dennis de Jong die tot ieders verrassing de 1-0 voorsprong verzorgde door een schuiver in het uiterste hoekje.  NSC raakte geïrriteerd door de ontwikkelingen, pakte een tweede gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter, maakte theatrale duikelingen op het veld en deed zijn beklag bij de goed leidende scheidsrechter Dijkstra.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. VIOS verdedigde de voorsprong fanatiek met veel  faire inzet en NSC had veel moeite om de openingen te vinden. Het schoof elkaar de bal makkelijk toe maar in de buurt van het strafschopgebied stokte het aanvalsspel. Nadat ook VIOS de enige gele kaart moest incasseren scoorde NSC. Met een mooie trap vanaf links werd de doelman van de tweede helft, Maikel Gerritsen in de verre hoek verrast. Na zo’n 25 minuten wist centrale verdediger Steven Zanten de Nijkerkers op voorsprong te brengen door een vrije trap binnen te werken. Vervolgens wisselde VIOS door en bleef knokken voor een goed resultaat. NSC stelde teleur omdat het er niet in slaagde gevaarlijk te worden en de voorsprong uit te breiden.

Zo eindigde deze wedstrijd in een nipte 1-2 overwinning voor NSC die erg blij was met de zwaar bevochten zege.                                                                                                                                                   VIOS kan terugzien op een leerzame doordeweekse wedstrijd en neemt de ervaring mee naar de competitie. Met veel  inzet en de goede instelling bleek een prima resultaat haalbaar.

Zaterdag, 13 november is er geen programma en op 20 november wacht het uitduel tegen vv Hattem.