Afbeelding

Nipte zegen voor Vios.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Nipte Overwinning VIOS

VIOS en ESC uit Elburg hebben de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd laten zien. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met veel strijd. VIOS had wel meer balbezit. ESC wachtte VIOS ter hoogte van de middenlijn op en probeerde gevaarlijk te worden met uitvallen.

Voorafgaand aan de wedstrijd had VIOS tien punten en ESC had er negen verzameld. Het was dus een duel tussen twee subtoppers in de derde klasse.

De beginfase was voor VIOS omdat ESC afwachtend aan het duel begon. Het eerste gevaarlijke moment voor VIOS was in achtste minuut. De inzet van de Dennis de Jong kon door de keeper van ESC gestopt worden. In de negentiende was VIOS dicht bij de openingstreffer toen schoten van Richard van Beek, Dennis de Jong en Danny Machielsen weer terugkwamen van de keeper en VIOS tot drie keer op het doel kon schieten.

Halverwege de eerste helft kwam ESC meer uit zijn schulp en kreeg het twee goede mogelijkheden. Kort voor rust opende VIOS de score. Richard van Beek legde de bal op Mathijs Meijer. Zijn afstandsschot werd weer losgelaten door de keeper maar dit keer kon Roy Nijzing de terugspringende bal in het doel werken. Daarna weer twee goede momenten van de mannen uit Elburg. Eerst haalde de sterk spelende Stef Koldenhof met een goede sliding het gevaar eruit. Bij het tweede moment was er een goede redding van doelman Siebe Wiersma nodig.

In de tweede helft kwam ESC scherp het veld op. Dit had resultaat. Een kopbal van laatste verdediger Robert Radstaat uit een vrije trap brengt de 1-1. Hierna pakte VIOS het initiatief terug. Na een uur spelen komt VIOS weer op voorsprong door een briljante actie van Mehmet Akalin. Het VIOS publiek kan het mooie spel van Mehmet altijd waarderen. Ditmaal passeert Mehmet op de achterlijn twee verdedigers en legt klaar voor Dennis de Jong die  2-1 binnen schiet. ESC probeerde daarna met hoge ballen voor het doel hun lengte uit te buiten. Dit leverde regelmatig een gevaarlijk moment op. Keeper Siebe Wiersma redde zijn ploeg met een drietal goede reddingen. VIOS probeerde met uitvallen gevaarlijk te worden. Gescoord werd er niet meer. Na acht minuten blessuretijd floot de rustige en  goed leidende scheidsrechter Leeflang af.

Trainer Thomas Prins, die de zieke Maikel Amzand verving, was tevreden met het geboden spel en geleverde strijd. Door dit resultaat staat VIOS op een gedeelde derde plaats.