Bij dubbele cijfers had het scorebord het niet meer aangekund...
Bij dubbele cijfers had het scorebord het niet meer aangekund... vv SEH

Net geen dubbele cijfers voor SEH tegen Vierhouten’82

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft zaterdagmiddag een eclatante overwinning geboekt. Op het eigen sportpark De Eeuwlanden waren de mannen van trainer Schuring véél beter dan tegenstander Vierhouten’82. Na een 5-0 ruststand werden de dubbele cijfers uiteindelijk net niet bereikt: 9-0.

Het was maar goed dat de wedstrijd een minuut of vijf later dan half drie begon, want anders had menig toeschouwer de eerste treffer wellicht gemist. Rowin Moerenhout mocht in de eerste minuut al aanleggen voor een vrije trap. De bal leek houdbaar, maar doelman Visch tastte mis. SEH voetbalde daarna geduldig en verzorgd verder en kreeg daar ook alle mogelijkheid toe van Vierhouten. Na een klein kwartiertje kon de thuisploeg weer juichen. Na een mooie aanval over rechts kwam de bal via een hakje van Veldman bij Sven Veldhuis. Zijn schuiver betekende een verdubbeling van de voorsprong.

Daar bleef het niet bij in het eerste bedrijf. Een afvallende bal werd na ruim 25 minuten binnen gewerkt door Christijan Vonderman: 3-0. En vlak voor rust wist ook Dion van Velsen tweemaal te scoren. Eerst na een combinatie door het centrum, een paar minuten later werd hij met succes in de diepte gestuurd. De ruststand was daarmee 5-0. Vierhouten’82 had eigenlijk geen kansen gehad in het eerste bedrijf.

In de tweede helft duurde het even voordat het scoren weer verder ging. Joël Veldman probeerde het al wel een aantal keren, onder andere na een fraaie individuele actie, maar was nog niet succesvol. Uiteindelijk was daar na een klein uurtje spelen de derde treffer van Dion van Velsen. Nadat de spits even later een gele kaart kreeg, was Melvin den Herder met een vrije trap in de buurt van een eretreffer voor Vierhouten. Zijn poging zeilde net naast.

SEH ging vervolgens verder met scoren: na ruim een uur spelen wist Veldman dan toch te scoren (7-0). Nadat good-old Erik Barneveld teamgenoot Sven Veldhuis had afgelost, mocht Moerenhout wederom aanleggen voor een vrije trap. Zijn succesvolle poging was alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen en de achtste treffer van de thuisploeg deze middag. Ook Kristian Stijf, Jurre van Keulen, Jochem Tellegen en Owen Niemeijer (die laatste twee zijn weer terug van een blessure) kregen nog speeltijd en zagen dat invaller Barneveld de bal tegen doelman Visch schoot. De keeper van Vierhouten moest echter nog wel eenmaal passen, in de laatste minuut: na goed voorbereidend werk van Jens van Egteren scoorde ook Harmen van Oene nog zijn doelpunt.

Scheidsrechter Pot, die een rustige middag had, floot niet lang daarna af. Daarmee werden eventuele ‘problemen’ met het scorebord (geen dubbele cijfers mogelijk) voorkomen.

Een goede en overtuigende zege van SEH, dat niet alleen de drie punten pakt, maar ook gelijk aan het doelsaldo heeft gewerkt. Met dertien punten uit zes wedstrijden doet de ploeg tot nu toe uitstekend mee in de top van 4C. Volgende week zijn de blauwwitten vrijgeloot en de week daarop is er een inhaalprogramma. Dus het volgende duel is de derby thuis tegen Heerde. Normaliter begint dit duel op 20 november om 17.00 uur!