De 4de van rechts Max Tack uit Emst
De 4de van rechts Max Tack uit Emst Rick Werkman

Succesvolle Tai Chi workshop door Max Tack uit Emst

Sport Ingezonden

EMST - Max Tack uit Emst gaf op 9 juli 2021 een succesvolle workshop Tai Chi, Qi Gong en Pushing Hands. Deze workshop vond plaats bij Shaolin Kungfu Apeldoorn en er waren deelnemers uit verschillende plaatsen.

Tai Chi Chuan was ooit een Chinese krijgskunst dat vele aspecten van zelfverdediging bevatte. Tegenwoordig is deze kunst meer voor de gezondheid en heeft veel oefeningen voor vitaliteit en gezondheid. Er zijn meerdere stijlen van Tai Chi en Max Tack is een leraar in de Yang stijl. De Yang stijl gaat uit van: ‘overwinnen door zachtheid’ dit overwinnen kan op allerlei aspecten in het leven toepasbaar zijn.

Max begon de workshop met 5 Elementen Qi Gong, dit zijn oefeningen voor de regulering en kanalisering van de Chi (levensenergie). Na de Qi Gong gaf Max les in de Yang stijl zwaard 30 vorm, dit zijn vechtsport bewegingen met het zwaard voor lichaam en geest. Tot slot waren de Klevende Handen aan de beurt een oefening met partner voor gevoel en sturing van de Chi.

De deelnemers werkten fanatiek en met passie door de stof. Blij en voldaan gingen de aanwezigen weer naar huis. Wilt u ook meer informatie over Chinese bewegingsleer kijk dan op: www.maxtack.nl