Afbeelding
Aangeleverd

Geef je huis een make-over met deze 4 tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heb je al jarenlang hetzelfde interieur? Dan is het ook weleens prettig om deze te vervangen. Je wil tenslotte met de tijd mee en je interieur een frisse, nieuwe uitstraling geven. Het goede nieuws is dat je het niet direct groots hoeft aan te pakken. Met wat kleine aanpassingen of werkzaamheden kom je al een heel eind. Deze 4 tips gaan je daar zeker bij helpen!

1. Een likje verf

De meest voor de hand liggende wijziging is uiteraard een nieuwe lik verf op de muren. Enkel witte wanden zijn al snel saai. Je hoeft ook niet direct alle muren een kleur te geven. Je kan ook kiezen voor een zogeheten accentmuur. Geef deze een opvallende kleur, maak een muurschildering, teken hippe patronen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Geen fan van verf? Behang werkt ook prima! Vergeet niet de witte muren opnieuw te sauzen, zodat je woning weer schoon aanvoelt.

2. Vervang wat accessoires

Is je budget niet heel groot? Of wil je je make-over zelf klein houden, omdat je er niet te veel tijd en moeite in wil steken? Vervang dan een aantal accessoires. Door een aantal nieuwe eyecatchers te kopen of simpelweg de accessoires op een andere plek te zetten, creëer je al een heel andere uitstraling. Wees ook niet bang om wat kleur te gebruiken, zodat je woning echt nieuw aanvoelt.

3. Verplaats de meubels

Ieder interieur heeft dezelfde basis, namelijk een aantal grote meubels die altijd terugkomen. Denk aan de eettafel, een bank, een kast en een tv-meubel. Die zijn tenslotte onmisbaar! Het kan helpen om deze meubelstukken eens te verplaatsen. Zo kun je de bank ook als scheiding gebruiken voor het eet- en zitgedeelte. Of je eettafel horizontaal draaien. Zet de boekenkast tegen de muur ertegenover of zet hem eens in een andere ruimte. Allemaal relatief kleine wijzigingen die je interieur anders doen lijken!

4. Vergeet het exterieur niet

Als je dan toch bezig bent met het interieur, kun je net zo goed direct het exterieur onder handen nemen. Daarmee bedoelen we natuurlijk de buitenzijde van je woning. Bij een make-over kun je je focussen op de voortuin, de gevel en de entree. Poot een aantal nieuwe planten, koop wat nieuwe bloempotten en laat je gevels reinigen door Prova gevelreiniging. Zo ziet je hele woning er weer als nieuw uit!