Afbeelding
Aangeleverd

Glasvezel, wat is het en wat kun je ermee?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De term glasvezel is een term die we de afgelopen jaren meer en meer voorbij hebben komen. Het is een term die gebruikt wordt als het gaat om internetverbindingen. De vraag rondom glasvezel blijft echter, wat is het en wat kunnen we ermee? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over glasvezel internet!

Wat is glasvezel internet

Om te begrijpen wat glasvezel internet is, dien je eerste te begrijpen hoe het internet werkt. Het internet zoals wij dat kennen loopt via draden door heel het land. Via deze draden worden stukjes data van a naar b verplaatst. Het materiaal van deze draden is grotendeels verantwoordelijk voor de snelheid waarmee de stukjes data worden verplaatst. Waar vroeger nagenoeg alle draden door het land gemaakt waren van koper zien we tegenwoordig steeds meer de verplaatsing naar glasvezel. Dit komt doordat de glasvezelkabel momenteel de snelste kabel is die beschikbaar is voor consumentengebruik. De kabel van glasvezel bereikt met gemak internetsnelheden die twee keer zo hoog liggen als internetsnelheden via een koperen kabel. Als je dus gebruik wilt maken van het snelst mogelijke internet, dan is glasvezel internet perfect voor jou!

Glasvezel bij jou thuis?

De glasvezelkabels zijn bezig aan een opmars in Nederland. Een groot deel van de huishoudens in Nederland heeft inmiddels een internetaansluiting die toegang heeft tot het glasvezelnetwerk. Dit is voor ongeveer de helft van de woningen in Nederland het geval. De internetaanbieders zijn momenteel druk bezig om het hele land toegang te geven tot het glasvezelnetwerk maar dit is een proces waar tijd overheen gaat. Tijdens het kiezen van je internetabonnement is het daarom belangrijk om te controleren of je gebruik kunt maken van het glasvezelnetwerk. Je kunt dit controleren middels een glasvezel check. Deze glasvezel check geeft aan of jouw woning aangesloten is op het glasvezelnetwerk! Houdt rekening met het resultaat van deze check in jouw overweging omtrent het internetabonnement. Als jouw woning toegang heeft tot het glasvezelnetwerk, dan kunnen we je enkel aanraden te kiezen voor een glasvezelabonnement. Een glasvezelabonnement geeft jou namelijk momenteel het snelst mogelijke internet voor thuis.