Afbeelding

Zuiver Lijf biedt meer dan alleen Ayurvedische massage

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- De decembermaand: gezellig samen zijn of een gespannen ‘moeten’? Sinterklaas is het land uit en kerst dient zich spoedig aan. Veel mensen zijn extra druk aan het einde van het jaar en moeten nog van alles afmaken voordat ze kunnen genieten van vakantie en de feestdagen. Niet iedereen is in staat om het gevoel van gejaagdheid los te laten en zich over te geven aan een lagere versnelling en tijd met dierbaren. Veel mensen ervaren overspannenheid en hebben te maken met burn-out en slapeloosheid.

Hoe kom je dan tot en bij jezelf?

Rotem Beer van Ayurvedische massagepraktijk Zuiver Lijf heeft een antwoord op die vraag. “Natuurlijk kun je bij mij terecht voor verschillende soorten weldadige en ontspannende Ayurvedische massages,” zegt ze, lachend. “Maar er is iets dat je zelf kan doen: wees lief voor jezelf door vaker tijd voor jezelf te maken. Sta eens stil bij wat 2018 je allemaal heeft gebracht. Dierbaren die je bent verloren, veranderingen in je gezondheid, dingen die anders uitpakten dan verwacht. Kijk oordeelloos naar wat je voor elkaar hebt gekregen, wat je bent gaan inzien door alle gebeurtenissen afgelopen jaar. Alles mag er zijn: wat is geweest en wat nu is. Bovenal: tel je zegeningen! Daarmee sluit je het jaar af in dankbaarheid en sta je sterker. Je komt meer tot rust in het moment. Beschouw het nieuwe jaar als een onbeschreven blad dat je met open armen verwelkomt, zonder verwachtingen of een enorme waslijst aan goede voornemens.

Zo voorkom je teleurstellingen.

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan in een tijd dat we juíst graag willen geloven in goede voornemens. Toch is Rotem er van overtuigd dat een andere benadering beter werkt. “Als je een prestatie wilt leveren, werk je daar toch ook stapsgewijs naar toe in plaats van wonderen te verwachten? Een baby leert lopen met vallen en opstaan -en dat niet alleen: met aanhoudende aanmoediging en liefdevolle steun van zijn omgeving. Groei is niet altijd pijnloos. Door tijd te maken en aandacht op te brengen voor wat er in jou leeft, wie je werkelijk bent en wat je wilt realiseren, train je je vermogen om vanuit je hart te leven en kom je met elke stap die je zet dichter bij het gewenste resultaat. Maak tijd voor jezelf en geef aandacht aan dat wat voor jou van onschatbare waarde is. Maak tijd voor jezelf: ik blijf dat herhalen. Dat is iets waar ik vrijwel al mijn klanten in ondersteun. Ayurvedische massage maakt veel moois in mensen los. Ik weet en zie hoe goed het doet.” Rotem kreeg afgelopen jaar herhaaldelijk de vraag van klanten of ze de gesprekken die ze voorafgaand aan een massage met haar klanten voert niet kon omvormen tot een persoonlijk begeleidingstraject in combinatie met Ayurvedische massage. “Daar ben ik me dit najaar samen met coach Katja le Clercq van ACT Approach serieus op gaan beraden. We denken aan een naar wens samen te stellen ‘pakket’. Tijdens de HEMITO in oktober ontvingen we ook veel positieve reacties van bezoekers op de informatie hierover bij onze stand. We zijn deze plannen momenteel verder aan het ontwikkelen.” Wie geïnteresseerd is in deze benadering doet er goed aan om woensdag 9 januari van 18:30 – 21:30 de gratis inspiratie-avond ‘Liefdevol het nieuwe jaar in!’ in het Cosmedisch Centrum Heerde bij te wonen. Rotem Beer organiseert deze avond in samenwerking met Katja le Clercq van ACT Approach. De avond staat in het teken van jouw hartsverlangen en hoe je dit stapsgewijs kunt realiseren met als doel: leef je beste leven. Een mooie gedachte voor het nieuwe jaar. Zuiver Lijf, Rotem Beer: Ayurvedische massage vanuit het hart, abhyanga, pindasweda, shirodhara, cupping. Cosmedisch Centrum Heerde, Gerard van Velde Passage 25, tel. 06-41202852, www.zuiverlijf.nl.